Leerlingen De Twijn op bezoek in MAC3PARK stadion

Leerlingen De Twijn op bezoek in MAC3PARK stadion

Bijna 100 leerlingen van speciaal onderwijs De Twijn kwamen afgelopen week op bezoek in het MAC3PARK stadion. Hier werden zij welkom geheten door Regio Zwolle United. Jong gezond leren eten en bewegen waren de thema’s van dit bezoek. Sporten en koken stonden dan ook centraal. En als je dan toch in het stadion bent, kan een rondleiding natuurlijk niet ontbreken.

Rondleiding door het stadion

Tijdens de rondleiding bezochten de leerlingen onder meer de businessclub-ruimtes en mochten ze de stoelen op de tribune even testen. Uiteraard werd de prijzenkast uitvoerig bewonderd en in de perskamer konden ze ervaren hoe het voelt om geïnterviewd te worden.


Vervolgens via de spelerstunnel, met de mooie muurschilderingen, een kijkje nemen bij het veld. En tot slot naar de commandoruimte om te zien hoe hier tijdens wedstrijden alles wat in het stadion gebeurt in de gaten wordt gehouden. Na de rondleiding werd het hoog tijd om naar de keuken van Hotel Lumen & Events te gaan.

 

Aan de slag in de keuken

Onder leiding van chef-kok Arjan kregen de leerlingen een uitgebreide kookworkshop. Zo stond het maken van wraps en fruitsalade op het programma. Na uitleg hoe je veilig snijdt, werd er met heel wat groente en fruit korte metten gemaakt. Alle ingrediënten werden met uiterste precisie gesneden. Na het vullen van de wraps en het verdelen van de fruitsalade werd de tafel gedekt. Van opeten was echter nog geen sprake.

 

Na inspanning komt ontspanning

Sporten is enorm belangrijk en superleuk om te doen, vooral met klasgenoten. Op het sportveld naast het stadion, bij het Centrum for Sports & Education, vonden activiteiten plaats in de vorm van verschillende spelletjes en werd afgesloten met een gezamenlijke voetbalpartij. En na het sporten terug naar Lumen om de verbrande calorieën op een gezonde manier weer aan te vullen.

 

Een mooi slot van een leuke en leerzame dag om met z’n allen lekker te genieten van de lunch met zelfbereide gerechten.