Jong PEC Zwolle verliest in slotfase

In Hengelo heeft Jong PEC Zwolle maandag een slechte beurt gemaakt. Op bezoek bij Jong FC Twente leek een rake strafschop vlak voor tijd een punt op te leveren voor het team van trainer/coach Mark Looms, maar ging de thuisploeg er in de laatste minuut met de punten vandoor.

In de eerste helft deden de ploegen nauwelijks voor elkaar onder, maar was het de thuisploeg dat de voorsprong pakte. Michael Maria opende de score, maar vier minuten later was het alweer gelijk. Lars Miedema pikte de bal op, maakte een goede rush en schoot prachtig raak met een diagonaal schot in de lange hoek: 1-1. Toch kwam Jong FC Twente via Mats Wieffer opnieuw op voorsprong: 2-1.

Die voorsprong leken de Tukkers na rust niet meer uit handen te geven, totdat de Zwollenaren in de slotfase nog een strafschop kregen toegekend. Gustavo Hamer benutte deze (2-2) twee minuten voor tijd, maar het laatste woord was aan Jong FC Twente. Nadat keeper Dean Bouzanis bij een hoekschop onder de bal door ging, kon Wieffer zijn tweede en daarmee de 3-2 maken. Door de overwinning gaat de Enschedese ploeg nu aan de leiding in de poule.

Jong FC Twente - Jong PEC Zwolle: 3-2 (2-1).