Jody Lukoki versterkt PEC Zwolle

Jody Lukoki versterkt PEC Zwolle

PEC Zwolle heeft zich donderdag versterkt met Jody Lukoki. De rappe vleugelaanvaller komt per direct over van Ajax. Lukoki tekent in Zwolle een contract dat hem voor drie jaar aan de club bindt.

In het seizoen 2010/2011 maakte hij zijn debuut voor Ajax. Voor de Amsterdammers kwam hij in totaal 24 wedstrijden in actie, waarin hij vijf keer wist te scoren. Het afgelopen seizoen werd Lukoki uitgeleend aan SC Cambuur, waar hij tot 32 optredens in het eerste elftal kwam. Voor de club uit Leeuwarden wist hij tweemaal te scoren en kwam Lukoki tot zeven assists.

Technisch directeur Gerard Nijkamp over de transfer van Lukoki: ,,Door het eventuele vertrek van Kamohelo Mokotjo en de start van de competitie vrijdag, ben ik gelukkig dat het zo snel is gelukt om Jody te contracteren. Deze aanvaller heeft vorig seizoen bewezen een constante dreiging te vormen voor elke verdediging. Met zijn snelheid en individuele actie, heeft hij het in zich om vanuit het niets iets te creëren. Het doet mij goed dat het is gelukt om Jody voor langere tijd vast te leggen."