Forse nederlaag voor Jong PEC Zwolle

Maandagmiddag speelde Jong PEC Zwolle de tweede competitiewedstrijd van het seizoen. Op De Oude Meerdijk was Jong FC Emmen de tegenstander. Door vier goals van de thuisploeg was de wedstrijd bij rust al gespeeld. Omdat in de tweede helft niet gescoord werd, bleef het bij 4-0 voor Jong FC Emmen.

Jong FC Emmen kwam al vlot op voorsprong. Nadat Mike Hauptmeijer bij een doeltrap Thomas van den Belt inspeelde, verspeelde de middenvelder de bal aan Henk Bos, die zich niet bedacht en de bal in de bovenhoek krulde: 1-0.

Zwolle kreeg drie minuten later de kans om de stand recht te trekken. Gustavo Hamer stak bijkans het complete veld over, schonk de bal aan Rogier Benschop, maar diens schot eindigde in het zijnet. Niet veel later kon Hauptmeijer voor de tweede keer de bal uit het net halen. Destan Bajselmani en Jarni Koorman stonden toe te kijken hoe Jafar Arias een voorzet vanaf rechts ongehinderd binnen kon schuiven: 2-0. Jong PEC Zwolle mocht van geluk spreken dat Arias binnen het kwartier naliet om de derde Emmense goal te maken. Ditmaal ging zijn inzet via het been van Bajselmani naast.

Terell Ondaan leek Jong PEC Zwolle weer terug te brengen in het duel, maar zag dat verdediger Easah Suliman vlak voor hem een diepe bal met de hand wegsloeg. Tot verbazing van iedereen hield de leidsman het bij geel. De vrije trap van Gustavo Hamer ging rakelings naast. Achterin bleef het bij Jong PEC Zwolle open huis. In de 24e minuut werd de achterstand nog groter, toen Alexander Bannink ontsnapte aan buitenspel en voor de 3-0 tekende. Bannink kreeg na een half uur een nog veel grotere kans om ook de vierde goal te maken. Vanaf de middencirkel kreeg de voormalig Zwolle-speler vrij baan, maar na Hauptmeijer te hebben omspeeld, raakte Bannink de paal. Uit de tegenstoot kreeg Hamer na een mooie aanval over rechts de kans te scoren, maar zijn inzet werd gesmoord door keeper Dennis Telgenkamp.

Jong FC Emmen ging vrolijk door met aanvallen en kwam via Emil Bijlsma tien minuten voor rust alsnog op 4-0.

In de tweede helft viel veel minder te beleven. Jong FC Emmen controleerde het duel en kansen voor één van beide doelen waren een zeldzaamheid. Trainer/coach Mark Looms wisselde Stanley Elbers, Ouasim Bouy en Terell Ondaan, die in Emmen weer extra wedstrijdritme op deden en zag opnieuw Hamer met een vrije nog gevaar stichten, maar meer zat er niet in het vat.

Jong FC Emmen – Jong PEC Zwolle 4-0 (4-0)