Winst en vijf goals voor Jong PEC Zwolle in Leeuwarden

In een ijzig koud Leeuwarden heeft Jong PEC Zwolle maandagavond een overwinning geboekt. De toeschouwers die naar het Cambuur stadion waren gekomen werden getrakteerd op maar liefs acht doelpunten. De Zwollenaren stonden na negentig minuten voetbal aan de goede kant van de score: 3-5.

De eerste kans was voor de Leeuwarders. Karim Rossi kapte zichzelf behendig vrij, maar zag dat zijn inzet nog net geblokt werd door Jarni Koorman, die daarmee een zekere achterstand voorkwam. Hierna nam Jong PEC Zwolle het heft in handen. Het resulteerde naast een veldoverzicht in een kans voor Maxim van der Meer, maar zijn kopbal ging over het doel van de thuisploeg. Na een krap half uur was het wel raak voor de Zwollenaren. Steff Kaptein stond aan het einde van een vlotlopende aanval en schoot snoeihard raak in de korte hoek: 0-1. Nog geen drie minuten later kwam ook Rogier Benschop als doelpuntenmaker op het wedstrijdformulier. Ook de aanvaller vond een gaatje in de korte hoek en gaf daarmee doelman Pieter Bos het nakijken: 0-2.

Nog voor rust tilde Destan Bajselmani de stand naar 0-3, door van grote afstand raak te schieten.

Zo fel als Jong PEC Zwolle voor rust speelde, zo zwak was het begin van de tweede helft. Uit een hoekschop wist Karim Rossi de stand voor zijn ploeg iets te verzachten: 1-3. Dean Bouzanis voorkwam nog geen minuut later dat Jong SC Cambuur opnieuw tot scoren kwam. De thuisploeg ging door met aanvallen en kreeg via Jordy den Hoedt een dot van een kans op de 2-3. Na een leep wippertje van Rossi had de spits de hoek voor het uitzoeken, maar wat volgde was een pegel over het Zwolle-doel. Langzaam maar zeker speelde Jong PEC Zwolle zich weer onder de druk uit. Via invaller Giovanni Hiwat, die in 2013 nog promoveerde met SC Cambuur, kregen de Blauwvingers twee kansen. De eerste werd door keeper Bos onschadelijk gemaakt, terwijl de tweede poging riant naast ging. Steff Kaptein wist in de 67e minuut wél het net te bollen. Een afgeslagen bal kwam voor de voeten van de maker van de openingstreffer en ook ditmaal kon Kaptein de felicitaties in ontvangst nemen: 1-4.

In het laatste kwartier van de wedstrijd wist Jong SC Cambuur via Tyrone Conraad de 2-4 te maken en vier minuten voor tijd via diezelfde Conraad zelfs terug te komen tot 3-4. Net toen de aanwezigen in het Cambuur stadion er eens goed voor gingen zitten was de marge alweer twee in Zwols voordeel. Maxim van der Meer schoot de wedstrijd met een bekeken schot op slot en tekende voor de 3-5.

Jong SC Cambuur - Jong PEC Zwolle: 3-5 (0-3).