Fraaie zege PEC Zwolle Vrouwen

PEC Zwolle Vrouwen heeft de eerste competitiewedstrijd van 2021 succesvol afgesloten. De ploeg van trainer/coach Joran Pot won dinsdagavond met 0-3 op bezoek bij VV Alkmaar Vrouwen. Het was lang wachten op de doelpunten, maar toen Dominique Bruinenberg eenmaal het net vond, tilden Kely Pruim en Maxime Bennink de score omhoog.

Kansen over en weer

Beide ploegen deden maar weinig voor elkaar onder in het eerste kwartier. Het was PEC Zwolle Vrouwen dat als eerste gevaarlijk wist te worden. Een schot van Jill Diekman veranderde van richting door een tegenstandster; de bal viel maar net naast het Alkmaarse doel. Niet veel later liet ook VV Alkmaar Vrouwen zich gelden in aanvallend opzicht. Charlotte Hulst brak door de Zwolse defensie heen, maar door een onrustige afwerking ging de bal naast. De spits van de thuisploeg bleef dreigend in de eerste helft. Na bijna een half uur spelen kreeg ze opnieuw een aardige mogelijkheid, maar opnieuw mikte Huslt de bal naast. Bruinenberg was in de 32e minuut dichtbij de 0-1, maar zij zag haar schot uit de bovenhoek getikt worden door keepster Henriikka Makela. De grootste kans in het eerste bedrijf was voor de Alkmaarders. Louise Bos kon de bal in alle vrijheid richting het doel koppen, maar Moon Pondes voorkwam een treffer met een fraaie redding.

Zwols kwartiertje

Ook na rust waren VV Alkmaar en PEC Zwolle Vrouwen aan elkaar gewaagd, al leken de Blauwvingers wel iets sterker. Na een uur spelen kwam Jassina Blom in de buurt van de openingstreffer. De Belgische aanvalster zag haar schot net naast verdwijnen. In de aanval daarna moest Pondes optreden toen Chimera Ripa tot een schot kwam. Een kwartier voor tijd kregen de Blauwvingers dé kans op een doelpunt. De scheidsrechter gaf een penalty nadat Blom tegen de grond werd gewerkt. Bruinenberg ging achter de bal staan en de aanvoerster maakte dankbaar gebruik van deze mogelijkheid. Kort daarna was het Pruim die van dichtbij met een hard schot voor de 0-2 zorgde. De ontlading bij de Zwolse speelsters was enorm. Maar dat was niet het laatste succesje. Maxime Bennink besliste de wedstrijd vijf minuten voor het einde met de 0-3.

VV Alkmaar Vrouwen-PEC Zwolle Vrouwen 0-3 (0-0).