Een avond vol dynamiek in Clubhuis Regio Zwolle

Een avond vol dynamiek in Clubhuis Regio Zwolle

Op 14 april stond voor ruim 150 ondernemers en bestuurders een mooi programma op de planning bij Clubhuis Regio Zwolle. Zo ontving Regio Zwolle United vier groepen rondom de wedstrijd PEC Zwolle – Telstar (2-0). Onder andere het Logistiek Netwerk en de Gemeente Meppel waren van de partij. Ook vond er een Good Practice Diner plaats en werd Hospitality Pact Regio Zwolle gelanceerd.

Havenondernemers van het Jaar met links Jan Mark Oosterhuis (Op- en Overslag Meppel, 2021) en rechts Roel Sietses (Xella Cellenbeton, 2022) in gesprek met dagvoorzitter Danny Pol
Havenondernemers van het Jaar met links Jan Mark Oosterhuis (Op- en Overslag Meppel, 2021) en rechts Roel Sietses (Xella Cellenbeton, 2022) in gesprek met dagvoorzitter Danny Pol

Gemeente Meppel

Circa 50 ondernemers van BC Meppel en ICC Parkmanagement Meppel waren aanwezig in samenwerking met Gemeente Meppel. Deze groep van 50 ondernemers bracht een bezoek aan Perron038 voor een rondleiding door het prachtige pand. Richard Korteland (burgemeester Meppel) en Netty Wakker (directeur Kennispoort Regio Zwolle) verzorgden de aftrap bij Perron038. Joost Sterenborg (managing director Perron038) volgde met een inspirerende presentatie en rondleiding door het pand.


Na de rondleiding stapte de groep in de bus, op naar het stadion. Eenmaal aangekomen bij het stadion, werd de groep ontvangen door Eilt Staal (directeur Regio Zwolle United). Hij vertelde over de waarde van het sociaaleconomische impact van PEC Zwolle en Regio Zwolle United voor Meppel. Daarnaast vertelde Dimitri Nashid Khali als Meppeler over de kracht van het Regio Zwolle-netwerk.


Logistiek Netwerk

Port of Amsterdam is sponsor bij Telstar, onze tegenstander van deze avond. Koen Overtoom (CEO Port of Amsterdam) deed bij het Havendiner Port of Zwolle in 2022 al de oproep om deze wedstrijd aan te grijpen voor de onderlinge banden. Daarom is Port of Amsterdam aanwezig tijdens de wedstrijd en stond de themabijeenkomst van het Logistiek Netwerk in het teken van energie en circulariteit.


Allard Klinkers (commercieel manager Port of Amsterdam) en Jeroen van den Ende (managing director Port of Zwolle) vertelden over hun opgaven en successen op het gebied van dit thema. Ook havenondernemers Jan Mark Oosterhuis (Op- en Overslag Meppel, 2021) en Roel Sietses (Xella Cellenbeton, 2022) kwamen aan het woord in een vraaggesprek. Hierin werd duidelijk hoe deze ondernemers concreet aan de slag gaan op het gebied van energie en circulariteit.

Presentatie Klaas Feenstra voor de groep van Good Practice
Presentatie Klaas Feenstra voor de groep van Good Practice

Diner Good Practice

Good Practice is een programma van Economic Board Regio Zwolle in samenwerking met Kennispoort Regio Zwolle. Een groep van 20 ‘koplopers’ trof elkaar deze avond voor updates van Klaas Feenstra (projectleider Good Practice) en om te netwerken en bij te praten. Het doel van Good Pratice is, om ondernemerschap in Regio Zwolle te versterken. Dit wordt gerealiseerd door ondernemers die koploper zijn op een bepaald terrein, kennis te laten delen met andere ondernemers.


Lancering Hospitality Pact

Circa 30 personen uit het bedrijfsleven, onderwijs en overheid waren aanwezig op het ondertekenmoment van het manifest ‘Hospitality Pact Regio Zwolle’. Na bijdragen van Henk van Voornveld (netwerkregisseur Sectortafel Vrijetijdseconomie Regio Zwolle), Marjolein ten Hoonte (directeur arbeidsmarkt en MVO Randstad Groep Nederland) en Peter Vader (eigenaar Peter Vader Trainingen) werd het pact succesvol gelanceerd. Met deze succesvolle lancering loopt Regio Zwolle voor op het landelijke pact dat later dit jaar gepresenteerd wordt. Het pact moet bijdragen aan de versterking van de onderlinge samenwerking.


Aansluitend zagen alle groepen live de wedstrijd, die door twee doelpunten van Thomas van den Belt eindigde in een overtuigende overwinning van 2-0!

Henk van Voornveld aan het woord bij de lancering van het Hospitality Pact
Henk van Voornveld aan het woord bij de lancering van het Hospitality Pact