Door de ogen van de veurzitter

Door de ogen van de veurzitter

Voorzitter Adriaan Visser schrijft regelmatig een column voor de achterban van de club. Zijn editie van deze maand gaat onder meer over de ontwikkelingen op de transfermarkt en de zoektocht naar een nieuwe trainer en algemeen directeur.

Sportief

De laatste twee wedstrijden tegen Heracles en FC Utrecht leverden een wat dubbel gevoel op. In de rust van het duel tegen de ploeg uit Almelo, had ik blind getekend voor een gelijkspel. Alleen na het laatste fluitsignaal bekroop het gevoel dat als we nog tien minuten langer zouden spelen, de wedstrijd een overwinning opleverde. In Utrecht waren afgelopen zaterdag de druiven vooral zuur, vanwege het late tijdstip van de gelijkmaker. We waren zo dicht bij een waardevolle driepunter, dat het even slikken was toen de 3-3 alsnog het doel in vloog. Een uur later, toen de wedstrijdemotie wat was gezakt, kwam al snel het goede gevoel bovendrijven. Een verdiend punt uit bij Utrecht, een doelman die voor het eerst sinds meer dan een jaar weer zijn mannetje staat onder de lat en nieuwe aanwinsten die renderen. Want wat gaat het voetbalhart sneller kloppen van de constante dreiging, dynamiek en diepgang die nieuwe spelers Virgil Misidjan, Thomas Buitink en Benson Manuel aan ons spel toevoegen. Bijzonder gegeven is overigens wel dat we ondanks vijf punten uit de laatste drie wedstrijden, wat zijn gezakt op de ranglijst. Nu is het netto aantal punten richting ‘de streep’ wel groter geworden en toont ook het spel en de resultaten een opgaande trend, die we de komende weken verwachten door te zetten. 


Transferwindow

Afgelopen maandag sloot de transfermarkt. Voor PEC Zwolle begrippen was het een roerige januarimaand. In totaal werden er vier spelers gehaald, terwijl er twee vertrokken. Technisch manager Mike Willems is er in geslaagd gerichte versterkingen binnen te halen. Spelers die (wedstrijd)fit zijn, er direct staan en van waarde zijn voor het team, getuige de mooie doelpunten en assists die de nieuwelingen nu al op hun naam hebben staan. Ook het snelle schakelen van Mike na het plotselinge vertrek van Michael Zetterer is noemenswaardig. Onze technisch manager heeft in nauwe samenspraak met het scoutingsteam de lijst altijd klaarliggen, met voor elke positie (minimaal) een drietal goede opties. Nadat het vertrek van Zetterer zaterdagavond eenmaal wereldkundig was gemaakt, merk je wel hoe hectisch de laatste dagen voor de transferdeadline zijn. In totaal heeft Mike meer dan 50(!) keepers aangeboden gekregen. Werkelijk waar uit alle hoeken van de wereld, maar ook dichtbij huis. Transfervrij, al jaren clubloos, of juist aangeboden door een club die graag wil dat de betreffende sluitpost minuten gaat maken. Het is zaak om je eigen pad ook in die hectische laatste dagen van de window te blijven volgen en daar is Mike meer dan goed in geslaagd. Met deze selectie gaan we er nu alles aan doen om dit rare seizoen zo hoog als mogelijk op de ranglijst te eindigen.


Werving nieuwe trainer en algemeen directeur

Naast de transferwindow op spelersgebied, is de club ook in volle vaart bezig met de zoektocht naar een nieuwe trainer en mijn opvolger, een algemeen directeur. Om met eerstgenoemde te beginnen. Er zijn inmiddels oriënterende gesprekken gevoerd met een aantal potentiële kandidaten. De uiteindelijke selectie van de nieuwe oefenmeester is in handen van een groep van vier personen met daarin onder anderen Mike als technisch manager en een vertegenwoordiger van de RvC. Vanwege het premature karakter is het echt nog veel te vroeg om aan ‘name-dropping’ te doen. Zoals eerder reeds gemeld pakt de club alle tijd, die het nu ook heeft, om een weloverwogen beslissing te nemen en match te vinden. Dan nog even over mijn eigen positie. Ik ben bezig met het laatste hoofdstuk als voorzitter van deze mooie club. Vanwege het rare tijdsbestek waarin we leven en het gewicht dat er aan deze functie hangt, heb ik aangegeven dat mijn daadwerkelijke einddatum flexibel is. Dat houdt niet in dat ik hier nog jaren blijf regeren, maar dat houdt wel in dat het afscheid wellicht een paar maanden wordt vertraagd. Op deze wijze kan er een goede overdracht voor mijn opvolger gerealiseerd worden. Voor de functie van algemeen directeur bij een betaald voetbalclub is immers geen kant-en-klaar handboek beschikbaar. Het is in het belang van de club dat we hier zorgvuldig mee omgaan. Dat zorgvuldig omgaan doen we ook met het wervingsproces van mijn opvolger onder de verantwoordelijkheid van de Raad van Commissarissen onder leiding van voorzitter Han Brouwers.


Voor nu wens ik iedereen een goede week en op naar zaterdag, op naar PEC Zwolle – RKC Waalwijk!


Met sportieve groet,


Adriaan Visser

Voorzitter PEC Zwolle