De kop is eraf!

De kop is eraf!

Het nieuwe seizoen 2022-2023 is voor PEC Zwolle zaterdagmiddag officieel begonnen met de eerste training. In het MAC3PARK stadion zagen honderden supporters de mannen van trainer/coach Dick Schreuder om stipt half twaalf de eerste meters maken op de piekfijne grasmat.

Al om half negen 's ochtends druppelden de eerste spelers binnen. De bekende gezichten, de nieuwe en ook zij die terug van weggeweest waren zoals Bart van Hintum en Lennart Thy, transfervrij overgekomen van respectievelijk FC Groningen en Sparta Rotterdam. Ook Sam Kersten en Dean Huiberts, die een (groot) deel van het vorige seizoen door blessures moesten missen waren weer present.


Fysieke testen

De eerste uren stonden in het teken van het afnemen van fysieke testen. Onder meer in het krachthonk en langs het veld werden verschillende tests afgenomen door de staf van de Blauwvingers en werden er allerlei metingen gedaan.


Pittige training

Om 11.30 uur werd de prachtige grasmat betreden voor de eerste veldtraining van het seizoen. Het publiek zag naast Van Hintum en Thy ook de onlangs gepresenteerde aanwinsten Jordy Tutuarima en Younes Taha El Idrissi. Trainer Schreuder, die vrijdag zijn contract bij PEC Zwolle tot medio 2025 verlengde, hield de mannen zo'n twee uur aan het werk en eindigde de training met een flinke conditionele loopsessie.


Het trainingsschema voor de komende week volgt later dit weekend.

Divisiepartners