Bart van Hintum naar ADO Den Haag

Bart van Hintum naar ADO Den Haag

Verdediger Bart van Hintum (36) maakt de overstap naar ADO Den Haag. De club uit de Keuken Kampioen Divisie neemt Van Hintum, die nog een contract had tot het einde van dit seizoen, per direct over.

Van Hintum was bezig aan zijn tweede periode in Zwolle, nadat hij in zijn eerste periode het kampioenschap van de Jupiler League, de winst van de KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal en het debuut van PEC Zwolle in Europa al als speler beleefde. Vorig seizoen promoveerde Van Hintum voor de tweede keer in zijn loopbaan met Zwolle naar de Eredivisie. In totaal speelde Van Hintum 192 wedstrijden voor de Blauwvingers, waarin hij twaalf keer scoorde en 33 assists verzorgde.


Technisch manager Mark Coonen: ,,Tegen Bart zijn we vanaf het begin af aan eerlijk geweest. Dit seizoen zou zijn uitzicht op speeltijd beduidend minder zijn. Gezien zijn lange staat van dienst in Zwolle gunnen wij hem deze overstap, waarbij hij in het slot van zijn carrière meer uitzicht heeft op speelminuten.”


Bart van Hintum: ,,Dat Zwolle een hele bijzondere plek in mijn hart inneemt moge duidelijk zijn. Niet alleen voor mij als speler, maar zeker ook voor ons als gezin. Want ook in spannende en onzekere tijden privé, stond iedereen bij de club pal achter ons. Dat hebben wij als warm en heel bijzonder ervaren. Ik ben de club ook dankbaar dat zij mee wilden werken aan een transfer, want zoveel mogelijk voetballen is nog altijd het liefste wat ik doe. Ik wens de club ontzettend veel succes dit seizoen en ben ervan overtuigd dat het een heel mooi jaar gaat worden hier.”