Sterke comeback levert Zwolse vrouwen punt op

PEC Zwolle Vrouwen heeft vrijdagavond tegen ADO Den Haag Vrouwen een knap punt behaald. Waar beide clubs vorige week in 120 minuten niet wisten te scoren, kreeg het publiek ditmaal zes treffers voorgeschoteld. De Zwollenaren wisten een 0-3 achterstand bij rust in het tweede bedrijf weg te poetsen: 3-3.

De openingsfase ging gelijk op. Nadat PEC Zwolle Vrouwen via Yvette van Daelen een kans had gemist kwamen de bezoekers via een counter op voorsprong. Chasity Grant maakte de 0-1 voor de Hagenaars en daar bleef het niet bij. In een tijdsbestek van twee minuten wist Taylor Ziemer in het tweede deel van de eerste helft tweemaal te scoren. Eerst met een kopbal, die via de binnenkant van de paal over de doellijn stuiterde en vervolgens met een schot van net buiten het strafschopgebied. Zwolle, dat af en toe een aardige aanval op de mat legde, kwam niet verder dan een inzet van Van Daelen die voorlangs ging.

Om er überhaupt nog een wedstrijd van te maken, moest PEC Zwolle Vrouwen vroeg scoren in de tweede helft en dat gebeurde. Maxime Bennink snelde bij de eerste aanval na de thee haar directe tegenstandster voorbij en schoot eenvoudig binnen in de korte hoek: 1-3. Zwolle zette aan en kwam via Celien Tiemens bijna opnieuw tot scoren, maar de inzet van de middenveldster die deze week een tweejarig contract ondertekende, ging over. Even leek de wedstrijd dood te bloeden, maar ruim twintig minuten voor tijd zette Zwolle weer aan. Babiche Roof kreeg de bal in het strafschopgebied van ADO voor de voeten en vond in de lange hoek een gaatje, waardoor de achterstand werd teruggebracht tot één goal: 2-3.

En er bleek meer in het vat te zitten, want tien minuten later zat de 3-3 in het netje. Weer was Roof, die ditmaal in twee instanties doel trof, de gevierde vrouw.

In het restant van de wedstrijd kreeg Zwolle nog de beste kansen op de 4-3, maar Shanel Smid, Allison Murphy en Roof kregen de bal niet in. ADO Den Haag Vrouwen kreeg in de absolute slotfase nog een hele dikke kans op de winnende, maar een geweldige tackle van Leonie Vliek voorkwam die treffer.

Maandag 22 april, Tweede Paasdag, komt PEC Zwolle Vrouwen alweer in actie. Dan uit bij FC Twente Vrouwen. De aftrap is om 14.30 uur.

PEC Zwolle Vrouwen - ADO Den Haag Vrouwen: 3-3 (0-3)