Zwolse speelsters te sterk voor SC Telstar Vrouwen

Maandagmiddag stond voor PEC Zwolle Vrouwen de competitiewedstrijd tegen SC Telstar Vrouwen op het speelschema. Een mooie gelegenheid om de 0-4 nederlaag van afgelopen vrijdag tegen ADO Den Haag Vrouwen snel weg te spoelen.

Het is de thuisploeg uit Velsen-Zuid die sterk aan de wedstrijd begint. Dit resulteert al na vijf minuten in een 1-0 voorsprong. Een voorzet komt bij Babiche Roof terecht, die Nurija van Schoonhoven voor blijft en de bal voor open doel kan binnentikken. SC Telstar Vrouwen blijft in de minuten die volgen dreigend en probeert de marge in deze fase van de wedstrijd te vergroten. Het is echter PEC Zwolle Vrouwen dat in de 24 e minuut op gelijke hoogte komt. Een goede pass van Sharon Bruinenberg komt bij Esmee de Graaf terecht. De creatieve speelster haalt met rechts hard uit en trapt de bal tegen de touwen: 1-1. Nadat doelvrouw Nadja Olthuis een vrije trap van Roof in de 25 e minuut knap pareert, is het wederom raak voor PEC Zwolle Vrouwen. Een schitterend afstandsschot van Bruinenberg komt via de deklat terug het veld in, waarna De Graaf de bal met het hoofd meeneemt en beheerst scoort: 1-2. Met deze tussenstand zoeken beide elftallen de kleedkamers op voor de rust.

Ook na de thee creëert PEC Zwolle Vrouwen kansen. Zo raakt Rebecca Doejaaren de paal en mist ze even later één op één met sluitpost Kelly Steen. Kort daarna gaat de jonge spits opnieuw richting het doel van SC Telstar Vrouwen. Ze wordt echter neergehaald in het zestienmetergebied, waarna de Zwolse selectie een strafschop mag nemen. Judith Frijlink gaat achter de bal staan en schiet de Blauwvingers op 1-3. De Witte Leeuwinnen proberen het nog wel, maar mede door goed keeperswerk van Olthuis wordt er niet meer gescoord. Zodoende wint PEC Zwolle Vrouwen en neemt het drie punten mee in de bus richting Overijssel.

Een fotoverslag is hieronder te vinden bij de desktop versie (copyright: Lute Bruinenberg).