Zwolle verliest in Tilburg

PEC Zwolle wacht na drie competitiewedstrijden nog op het eerste punt. Op bezoek bij Willem II kreeg het één doelpunt tegen, maar dat bleek voor de Brabanders voldoende. Extra tegenvaller was het uitvallen van Pelle Clement, die al voor rust geblesseerd moest afhaken.

PEC Zwolle begon met de nodige wijzigingen in de basiself ten opzichte van vorige week. Dat Sam Kersten er vanwege zijn schorsing niet bij zou zijn stond al vast, maar ook voor Mustafa Saymak en Dean Huiberts was er geen plaats. Beide spelers waren niet geheel fit. Het centrum bestond uit Rav van den Berg en Siemen Voet. Mees de Wit nam de plek van Kenneth Paal in op linksback, die zelf naar voren was doorgeschoven. Ook Yuta Nakayama stond in de basis en maakte na zijn avontuur op de Olympische Spelen zijn eerste minuten. Tevens was er op het middenveld een plekje voor Thomas van den Belt. Voorin was er een plaats ingeruimd voor Eliano Reijnders.

Weer tegenslag voor middenvelder

In Tilburg begon Willem II aanvallend gesterkt door de eigen achterban. Kwasi Wriedt was in de vierde minuut bijna de gevierde man, maar zijn fraaie inzet eindigde net naast het doel van voormalig Willem II-doelman Kostas Lamprou. Die zag hoe Slobodan Tedic, nadat de eerste storm was gaan liggen, bijna Zwolle op voorsprong kopte. Zijn kopbal was hard zat, maar suisde langs de voor Zwolle verkeerde kant van de paal. Net als in Nijmegen kreeg PEC Zwolle voor rust een domper te verwerken met het uitvallen van een middenvelder. Waar in De Goffert Saymak nog voor rust naar de kant moest, had nu Pelle Clement de pech dat hij na een stevig maar fair duel verkeerd landde op zijn voet. Chardi Landu kwam Clement in de 23ste minuut vervangen. In het tweede deel van de eerste helft kwam Willem II nog een aantal keer dreigend voor de dag, tweemaal ook uit standaardsituaties, maar hield Lamprou zijn doel schoon. Dat lukte ook zijn collega aan de overkant, die alleen nog aan het werk moest op een schot van Mees de Wit.

PEC krijgt achterstand niet weggepoetst

De thuisploeg bracht acht minuten na rust verandering in de brilstand. Via een aanval over de linkerflank werd Görkem Saglam gevonden, die in één keer afdrukte en voor de 1-0 tekende. PEC Zwolle probeerde die achterstand logischerwijs ongedaan te maken en duwde Willem II direct naar achteren, maar tot een uitgespeelde mogelijkheid kwam het niet. Zo kregen Tedic en Paal de bal net niet lekker voor de voeten. Toch kon PEC Zwolle niet overtuigend doordrukken, waardoor Willem II halverwege weer wat steviger in het zadel kwam. De Tilburgers dachten zelfs op 2-0 te komen, maar die treffer vond geen doorgang vanwege buitenspel. Ook met het inbrengen van wederom een eigen voormalig jeugdspeler in de vorm van Samir Lagsir en de meer ervaren Gervane Kastaneer, kwam Zwolle niet meer in de buurt van de gelijkmaker. Lagsir produceerde nog wel een schot op doel, maar het was te weinig om een positief resultaat mee naar huis te nemen.

Komend weekend ligt de Eredivisie stil vanwege de interlandperiode. Die zaterdag daarop, 11 september, ontvangt PEC Zwolle om 18.45 uur Ajax.

Willem II – PEC Zwolle: 1-0 (0-0).

Toeschouwers: 9.352

Scheidsrechter: Oostrom

Gele kaarten: -

Opstelling Willem II: Wellenreuther, Heerkens, Jenssen, Nunnely (72’ Kabangu), Llonch, Wriedt (88’ Spieringhs), Köhlert (88’ Zuijderwijk), Owusu, Saddiki (82’ Roemeratoe), Saglam (72’ Svensson) en Köhn.

Opstelling PEC Zwolle: Lamprou, Van Polen, Voet, Nakayama, Paal (68’ Lagsir), Tedic, Clement (23’ Landu), Van den Belt, Reijnders (81’ Kastaneer), Van den Berg en De Wit.