Zwolle knokt zich met tien man tot een punt

Zwolle knokt zich met tien man tot een punt

PEC Zwolle is in het nieuwe jaar nog ongeslagen in de competitie. Na twee zeges moest het tegen N.E.C. Nijmegen genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel. Beide goals vielen binnen één minuut halverwege de eerste helft. Daishawn Redan reageerde met een doelpunt op de openingstreffer van Jordy Bruijn. Zwolle eindigde het duel met tien man na rood voor Siemen Voet.

Eindelijk was er weer sfeer in het MAC3PARK stadion. Voor het eerst in drie maanden mocht er weer publiek naar binnen. Een derde deel van de thuishaven was gevuld met toeschouwers, die op het door regen doordrenkte veld twee strijdende ploegen aan het werk zagen.


Twee in één minuut

PEC Zwolle zette hoog druk en dwong N.E.C. Nijmegen ver terug. Tot grote kansen kwam het niet, al waren Yuta Nakayama en debutant Djavan Anderson met schoten uit de tweede lijn wel enigszins gevaarlijk. Juist in een fase waarin PEC Zwolle nadrukkelijk op zoek leek naar de openingstreffer, viel deze aan de overkant. Elayis Tavsan speelde Siemen Voet behendig uit, legde voor en zag hoe Jordy Bruijn de bal gelukkig voor de voeten kreeg gespeeld via Thomas van den Belt. De middenvelder had de hoek daarop voor het uitkiezen en faalde niet: 0-1. Nog geen minuut kon N.E.C. van deze voorsprong genieten. Nadat de Nijmegenaren achterin slordig balverlies leden schoot Mustafa Saymak alleen voor Mattijs Branderhorst op de goalie, maar omdat het uitverdedigen nog amateuristischer oogde dan de opbouw een moment eerder kreeg Saymak een tweede kans. Nu besloot de speler de bal op Daishawn Redan te leggen, die knap afrondde: 1-1. Beide ploegen kregen in het restant van de eerste helft nog een schietkans, waar zeker die van Redan meer had kunnen opleveren.


Tiental

De eerste twee kansen na rust waren voor de Blauwvingers. Saymak schoot over en Anderson zag een N.E.C.’er een bal ruim voor de lijn wegwerken na een snelle uitbraak. De grootste kans was na precies een uur spelen voor doelpuntenmaker Bruijn. Een listig genomen vrije trap leek via de middenvelder in het doel te gaan, maar het uitgestoken been van Kostas Lamprou voorkwam een zekere treffer. Twintig minuten voor tijd kreeg PEC Zwolle een fikse tegenvaller te verwerken. Een pittige tackle van Siemen Voet op de enkel van Elayis Tavsan kwam de centrale verdediger op een rode kaart te staan. Even later moest ook Djavan Anderson de strijd geblesseerd staken, nadat de debutant bij een luchtduel verkeerd terecht was gekomen.


Op de been

In de slotfase kwam PEC Zwolle nauwelijks meer van de eigen helft af en probeerde N.E.C. met lange ballen van achteruit de aanvallers in stelling te brengen, maar profiteerde veel te weinig van het mannetje extra. Uit een spaarzame aanval kreeg Oussama Darfalou, nadat ook Max de Waal zijn debuut had gemaakt, anderhalve minuut voor het verstrijken van de officiële speeltijd zelfs nog een schietkans, maar de hoek was te moeilijk om Branderhorst te kloppen. In de vijf minuten blessuretijd probeerde N.E.C. toch nog de punten mee te nemen uit Zwolle, maar dat slotoffensief kwam te laat. Tavsan was met een schot (redding Lamprou) in de buurt van de winnende, maar teamgenoot en invaller Edgar Barreto had de winnende echt op zijn schoen. Lamprou stond aan de grond genageld, maar zag de bal langs de voor hem goede kant van de paal scheren.


Volgende week zaterdag speelt PEC Zwolle een uitwedstrijd tegen SC Cambuur. In Leeuwarden wordt om 18.45 uur afgetrapt.


PEC Zwolle – N.E.C. Nijmegen: 1-1 (1-1).

Toeschouwers: 4.500

Scheidsrechter: Van der Laan

Gele kaarten: Nakayama, Van Wermeskerken (PEC Zwolle), Vet en Verdonk (N.E.C. Nijmegen)

Rode kaart: 69’ Voet (PEC Zwolle)

Opstelling PEC Zwolle: Lamprou, Van Polen, Voet, Nakayama, Saymak (81’ De Waal), Clement (81’ Huiberts), Redan (76’ Van der Werff), Van den Belt, Anderson (77’ Van Wermeskerken), Reijnders (89’ Van den Berg) en Darfalou (89’ Strieder).


Opstelling N.E.C. Nijmegen: Branderhorst, Guth, Bruijn (64’ Okita), Tavsan, Mattsson (72’ Akman), Vet, El Karouani, Schöne, Verdonk (72’ Barreto), Odenthal en Van Rooij.


Scoreverloop:

26’ Bruijn 0-1

27’ Redan 1-1


Jumbo Van Andel, Epe ‘Man of the Match’: Mustafa Saymak

Divisiepartners