Zoë Zuidberg tekent voor drie seizoenen

Zoë Zuidberg tekent voor drie seizoenen

PEC Zwolle Vrouwen heeft de Zwolse Zoë Zuidberg voor drie seizoenen aan zich weten te binden. De 16-jarige aanvalster kwam dit seizoen al tot twaalf optredens in de Zwolse hoofdmacht – allen als basisspeelster – en scoorde daarin vijf keer.

Zoë Zuidberg: ,,Ik ben heel trots dat ik me nu officieel speelster van PEC Zwolle Vrouwen mag noemen. Natuurlijk heb ik dit seizoen al veel mooie momenten meegemaakt, zoals mijn debuut en eerste doelpunt. Dat ik dan ook nog een driejarig contract heb mogen tekenen is fantastisch. Ik ga naar school op het CSE, ik woon om de hoek in Berkum en als je dat dan kan combineren met voetballen bij de club waar je van kinds af aan al supporter van bent, is dat natuurlijk heel gaaf.”


Manager PEC Zwolle Vrouwen Mariska Kogelman legt uit waarom Zuidberg is vastgelegd: ,,Zoë is een speelster met heel veel potentie die letterlijk onder de rook van het stadion opgegroeid en woonachtig is. Bij VV Berkum heeft zij haar eerste stappen gezet als voetbalster en vanuit onze jeugdteams heeft ze de stap gemaakt naar PEC Zwolle Vrouwen. Hier heeft ze dit seizoen al laten zien met haar snelheid voor veel dreiging te zorgen. De enorme progressie die ze tot nu toe heeft gemaakt is veelbelovend. Ik ben blij dat Zoë hier de komende jaren te zien zal blijven.”