Zico Buurmeester op huurbasis naar PEC Zwolle

Zico Buurmeester op huurbasis naar PEC Zwolle

PEC Zwolle huurt Zico Buurmeester dit seizoen van AZ. De middenvelder komt per direct over en sluit direct aan bij het trainingskamp van de Zwollenaren. De 21-jarige speler verlengde afgelopen maandag zijn contract in Alkmaar tot medio 2026.

Buurmeester kwam voornamelijk uit voor Jong AZ (81 wedstrijden, 12 goals en 6 assists) maar speelde ook al negen wedstrijden in het eerste elftal van de Alkmaarders, waarin hij eenmaal doel trof.


Marcel Boudesteyn: ,,Zico is een centrale middenvelder die goed in onze plannen past. Het is voor ons prachtig dat we hem een seizoen lang kunnen huren van AZ, aangezien hij heeft laten zien klaar te zijn voor een volgende stap. Zico is dan ook een welkome versterking en kan komend jaar bij ons zichzelf verder ontwikkelen.”


Zico Buurmeester: ,,Minuten maken in de Eredivisie is wat ik wil. PEC Zwolle dient als ideale tussenstap voor mij op dit moment. Ik heb goede verhalen gehoord over de club en de manier van spelen. Bovendien heb ik dat vorig seizoen ook zelf ervaren toen ik tegen Zwolle speelde. Ik ben fit en klaar om er gelijk te staan. Daarom kijk ik enorm uit naar het komende jaar.”