Yuta Nakayama nieuwe aanwinst PEC Zwolle

Yuta Nakayama nieuwe aanwinst PEC Zwolle

Met Yuta Nakayama heeft PEC Zwolle zijn derde versterking van deze transferperiode binnen. Nakayama komt over van het Japanse Kashiwa Reysol en tekent een 3,5 jarig contract bij de Blauwvingers. Aan de aankoop van de 21-jarige verdediger is een intensief scoutingstraject voorafgegaan.

Nakayama staat in Japan te boek als een groot talent en werd onlangs verkozen tot ‘Talent van het Jaar’. Met 76 wedstrijden waarin de linksbenige centrale verdediger zes keer tot scoren kwam, heeft Nakayama voor zijn leeftijd al de nodige ervaring opgedaan in de hoogste Japanse competitie. Ook is hij als aanvoerder van het Olympisch team van Japan nauw betrokken bij het traject dat de Japanse voetbalbond heeft ingezet richting de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo.

Technisch directeur Gerard Nijkamp: ,,Zelf heb ik Yuta live in actie gezien nadat we hem al geruime tijd op de radar hadden staan. Daarin ontstond het beeld van een betrouwbare speler, die sterk aan de bal is en verdedigend zijn mannetje staat. We zien in hem dan ook een versterking voor de lange termijn. Het is nu zaak dat Yuta acclimatiseert en kennismaakt met de club, zodat hij zo optimaal mogelijk aan zijn avontuur op Nederlandse bodem kan beginnen.”

Als onderdeel van het PEC Zwolle-groeiplan is het scoutingsteam sinds oktober 2018 uitgebreid met een datascout in de persoon van Alexander Schram. Alexander is momenteel als Manager Data Science werkzaam bij Remiqz en is al sinds zijn tijd als consultant van Hypercube betrokken bij PEC Zwolle. Gedurende de afgelopen maanden hebben PEC Zwolle en Remiqz een unieke methode ontwikkeld die op basis van statistieken inschat of een speler van toegevoegde waarde is voor de club. De gebruikte data is afkomstig van WyScout. Nakayama komt zowel als centrale verdediger en als middenvelder uitstekend naar voren.