PEC Zwolle Vrouwen laat eerste zege door de vingers glippen

PEC Zwolle Vrouwen laat eerste zege door de vingers glippen

PEC Zwolle Vrouwen heeft de eerste zege van het seizoen door de vingers laten glippen. Op bezoek bij VV Alkmaar Vrouwen stonden de Zwollenaren geruime tijd voor, maar kreeg het team in de slotfase twee tikken te verwerken: 2-2.

Het begin van beide kanten was aftastend. Alkmaar-aanvalster Chante Dompig loste het eerste schot, maar dat werd gesmoord. Alleen Jeslin Niens kon daar wat tegenover zetten. Een afstandsschot van de linksback was een prooi voor keepster Aukje van Seijst. Het duel kwam maar moeizaam op gang. De openingstreffer kwam dan ook behoorlijk uit de lucht vallen, maar was niet minder mooi. Marushka van Olst werd op snelheid de diepte ingestuurd. De rechtsbuiten legde terug op Dominique Bruinenberg, die haar tegenstandster behendig uitkapte en vervolgens fraai afrondde: 0-1.


Tromp mist en scoort

Het kwam de wedstrijd ten goede, want direct werd het leuk. Een nog veel grotere kans werd Zwolle even later in de schoot geworpen. Van Olst pikte de bal op, legde breed op Nikita Tromp, maar de aanvalster verzuimde haar eerste treffer in Zwolse dienst te maken. Dat maakte Tromp twee minuten voor rust meer dan goed. Ditmaal wist de 17-jarige speelster een veel moeilijkere kans wél doeltreffend af te ronden: 0-2.

VV Alkmaar Vrouwen, dat voor rust al twee keer wisselde, wist alleen op slag van rust nog gevaar te stichten, maar twee hoekschoppen leverden niets op. Bovendien kreeg Zwolle nog de grootste kans. Niet voor het eerst bracht Van Olst de bal goed voor, maar de vrijstaande Rebecca Doejaaren kopte volledig verkeerd in.


Doorzetten

PEC Zwolle Vrouwen liet er geen gras over groeien en probeerde na rust direct de genadeslag uit te delen. Tromp kreeg de eerste kans, maar schoot over. Van Olst scoorde twee minuten later, maar zag dat de vlag al omhoog was gegaan voor buitenspel. Daarna kregen ook Tromp en Doejaaren de bal op aangeven van Van Olst er niet in. Beide speelsters wisten net niet het beslissende zetje te geven. Pas na een uur kwam VV Alkmaar Vrouwen weer in het spel voor. Robin Beemsterboer leek de aansluitingstreffer te maken, maar zag dat Jeslin Niens zichzelf nog heldhaftig voor de bal wierp. Aan de overkant kreeg Doejaaren een enorme kans, maar in plaats van rustig afdrukken, eindigde de bal huizenhoog over. Ook Alkmaar ging onzorgvuldig met de kansen om. Zo had Anna Ursem de bal voor het inschieten, maar dat Ursem geen spits is, bleek wel. De speelster raakte de bal totaal verkeerd, waardoor Zwolle met de schrik vrijkwam.


Rekening gepresenteerd

De wedstrijd echt in het slot schieten lukte Zwolle maar niet. Zelfs niet toen Doejaaren en Tromp de Alkmaarse defensie compleet van het kastje naar de muur stuurden. Doejaaren leek de 0-3 te maken, maar haar inzet werd nog van richting veranderd, waarna de bal tergend langzaam langs de voor Zwolle verkeerde kant van de paal rolde. Het bleken dure missers, want vlak voor tijd kreeg Zwolle de rekening gepresenteerd. In de slotfase sloeg VV Alkmaar tweemaal keihard toe. Eerst vond Dompig een gaatje, waarna twee minuten later Ursem de bal via Olthof en twee palen het doel in werkte.


VV Alkmaar Vrouwen - PEC Zwolle Vrouwen: 2-2 (0-2).

Toeschouwers: 350

Scheidsrechter: Beljert

Gele kaarten: Pellens (VV Alkmaar Vrouwen)


Opstellingen:

VV Alkmaar Vrouwen: Van Seijst, J. Duppen, Ursum, Van der Plas (32. Hand), Knol (44. Koopman), Bos, Beemsterboer, Dompig, Stoop (66. Schouwstra), Pellens en Van Velzen.


PEC Zwolle Vrouwen: Olthof, Vliek, Van Koot, Rijks, Niens, Asbroek, Bruinenberg, Van Olst (79. Van Daelen), Tiemens, Tromp en Doejaaren.


Scoreverloop:

25. Bruinenberg 0-1

43. Tromp 0-2

86. Dompig 1-2

88. Ursem 2-2

Eredivisie partners