Verliespartij in Almelo

Zaterdag speelde PEC Zwolle de afsluitende wedstrijd van de voorbereiding in Almelo. Tegen Heracles waren de Blauwvingers lange tijd de bovenliggende partij, maar stond het na negentig minuten wel met lege handen: 3-1.

Het was een logistieke operatie deze zaterdag voor PEC Zwolle. Er werden maar liefst drie wedstrijden door de selectie gespeeld. Naast het duel in Almelo speelde een combiteam van het eerste en de O21 in Hardenberg tegen HHC. Dit duel werd in de slotfase verloren: 2-0. Ook speelde PEC Zwolle O21 zelf een duel in Tiel tegen s.v. T.E.C. Een 3-0 achterstand werd daarbij knap geneutraliseerd tot 3-3. De Zwolse doelpunten kwamen op naam van Soree, Been en Musawi.

Terug naar Almelo waar om 16.00 uur werd afgetrapt. Het eerste gevaar van het duel viel na 13 minuten te noteren. Huiberts dribbelde het strafschopgebied in en had een goed schot in huis dat gekeerd werd door doelman Bucker. Het eerste gevaar van de thuisploeg leverde direct de openingstreffer op. Zwols balverlies op het middenveld lanceerde Burgzorg die de bal beheerst langs Lamprou schoot. Het antwoord van de Blauwvingers liet niet lang op zich wachten. Acht minuten later schoot Saymak van verre afstand. De Almelose sluitpost kon niet anders dan een rebound weggeven en daar wist Tedic wel raad mee: 1-1.

De tweede helft is een paar minuten onderweg als Laursen namens Heracles de bal wat gelukkig voor de voeten krijgt. De van FC Emmen overgenomen speler schiet, maar ziet de bal via de paal terug het veld in stuiteren. PEC Zwolle neemt daarna het initiatief over en weet via De Wit en Clement bijna op voorsprong te komen. De nieuwe linksback, overgenomen van Sporting Portugal, schiet echter in het zijnet en Clement stuit op de uitstormende doelman. Een paar minuten later scoort Heracles wel. Laursen torent hoog boven de Zwolse verdediging uit en knikt hard raak: 2-1. Een kwartier voor tijd wordt het duel in het slot gegooid. Amissi dribbelt de zestien in en schuift bekeken raak.