Talentvol viertal tekent bij PEC Zwolle Vrouwen

Talentvol viertal tekent bij PEC Zwolle Vrouwen

PEC Zwolle Vrouwen hevelt vier speelsters definitief over van de beloftenploeg naar het eerste elftal. Tara te Wierik (18), Bo van Egmond (16), Ilse Kemper en Inske Weiman mogen zich officieel speelster van het eerste van PEC Zwolle Vrouwen noemen.

Het viertal maakte dit of vorig seizoen seizoen al hun debuut en maakte ook een sterke indruk op de trainersstaf. Het contract is dan ook een beloning voor het geleverde werk. Te Wierik is middenveldster en debuteerde vorig seizoen al. Dit seizoen kwam ze tot vier optredens.  


De pas 16-jarige aanvalster Van Egmond maakte dit jaar haar eerste speelminuten en kwam in totaal tot veertien duels in de hoofdmacht waarin ze twee keer scoorde. De eveneens 16-jarige middenveldster Ilse Kemper speelde dit seizoen elf duels. Ook aanvalster Weiman is pas 16 jaar, maar deed dit seizoen met vijftien gespeelde wedstrijden en drie doelpunten een duit in het zakje.


Manager PEC Zwolle Vrouwen, Mariska Kogelman, reageert op het goede nieuws: ,,Met Tara, Bo, Ilse en Inske tekenen er weer vier talentvolle meiden uit de eigen opleiding die het voorbije seizoen al hele mooie ervaringen hebben mogen opdoen. Het komende jaar kunnen ze zich bij ons door ontwikkelen met als doel natuurlijk om van vaste waarde te worden in het elftal.”

Tara te Wierik, Ilse Kemper, Inske Weiman en Bo van Egmond (vlnr).
Tara te Wierik, Ilse Kemper, Inske Weiman en Bo van Egmond (vlnr).