Succesvolle thema-avond Voetbalacademie

Succesvolle thema-avond Voetbalacademie

Woensdagavond vond voor het derde jaar op rij een thema-avond plaats voor convenantverenigingen van PEC Zwolle. Meer dan 230 leden van de samenwerkende amateurverenigingen waren op uitnodiging van de club ingegaan.

De opening werd verzorgd door algemeen directeur Jeroen van Leeuwen, waarna ook voorzitter Adriaan Visser, middels een videoboodschap, de aanwezigen op afstand welkom heette. Hierna was het de beurt aan sportpsycholoog Martijn Ruitenburg die de genodigden meenam in de wereld van de sportpsychologie. Hoofd opleidingen Alexander Palland legde daarna de spelprincipes van de PEC Zwolle Voetbalacademie uit, waarbij het altijd willen hebben van de bal centraal stond.


Na het plenaire gedeelte gingen de workshops van start. Deze waren gericht op onderbouw, middenbouw, bovenbouw, keepers (o.a. geleid door voormalig doelman en tegenwoordig keeperstrainer bij de PEC Zwolle Voetbalacademie, Diederik Boer), meidenvoetbal, vrijwilligersbeleid, business, voorzitters en hoofdtrainers. Zo gaf hoofdtrainer John Stegeman een workshop in de perskamer van het MAC3PARK stadion en nam hij zijn toehoorders onder andere mee in een volledige trainingsweek van PEC Zwolle. Technisch manager Mike Willems en algemeen directeur Jeroen van Leeuwen boden een workshop aan, aan voorzitters van de convenantclubs, waarbij er een mooie interactie plaatsvond met op zijn tijd kritische vragen. Kledingsponsor Craft gaf even verderop een workshop over hoe amateurverenigingen de gewenste clubuitstraling kunnen creëren en vertelde Sportverlichting.com de aanwezigen over LED-verlichting en subsidies. De workshops vonden verspreid over het stadion plaats; van in de skybox tot op het veld.


Het laatste woord was rond de klok van tien aan oud-schaatser en huidig performance coach van PEC Zwolle, Erben Wennemars, die de avond kort samenvatte en de aanwezigen met een boeiend en inspirerend verhaal huiswaarts liet gaan.