Sterk PEC Zwolle Vrouwen delft onderspit tegen Ajax Vrouwen

PEC Zwolle Vrouwen heeft geen goed resultaat overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Ajax Vrouwen. De Blauwvingers gingen vrijdagavond met 1-3 onderuit tegen de regerend landskampioen. Desondanks maakten de Zwollenaren een sterke indruk.

Druk zetten

PEC Zwolle Vrouwen kwam sterk uit de startblokken. Vanaf het eerste fluitsignaal probeerden de Blauwvingers de tegenstander uit Amsterdam flink onder druk te zetten. Dat zorgde ervoor dat Ajax Vrouwen niet hun favoriete spelletje kon spelen. Toch was de eerste grote kans voor de bezoekers toen Romée Leuchter oog-in-oog met Inge Tijink de bal tegen de paal schoof. Een soortgelijke kans kwam er een paar minuten later ook aan de andere kant van het veld. Zoë Zuidberg kon alleen op het doel af, maar zij kreeg de bal niet langs keepster Regina van Eijk. Naarmate de eerste helft vorderde liet PEC Zwolle Vrouwen steeds meer goede combinaties zien in balbezit. Zonder echt grote kansen te creëren werd het elftal steeds dreigender. Het was echter Ajax Vrouwen dat in de laatste seconde van de eerste helft toesloeg toen Romée Leuchter de bal tegen het net schoot.

Fraaie gelijkmaker

Het eerste gevaar in de tweede helft kwam van de thuisploeg. Na een lange pass van Kely Pruim joeg Bo van Egmond de bal in het zijnet. Inge Tijink keepte een prima wedstrijd en door een grote kans van Leuchter onschadelijk te maken voorkwam ze een grotere achterstand. PEC Zwolle Vrouwen speelde ook na rust meer dan prima en de gelijkmaker die twintig minuten voor tijd viel was dan ook niet onterecht. Zuidberg schoot de bal vanuit het strafschopgebied binnen na een panklare voorzet van Jasmijn Dijsselhof. De blijdschap aan Zwolse zijde was van korte duur, want een paar minuten later zorgde Sherida Spitse voor de 1-2. In de slotfase van het duel gingen de Blauwvingers met de laatste energie op zoek naar een nieuwe gelijkmaker. Evi Maatman kreeg nog een behoorlijke kans, maar zij kopte de bal in de handen van Van Eijk. Na een laatste tegenstoot bepaalde Chasity Grant de eindstand op 1-3.

PEC Zwolle Vrouwen - Ajax Vrouwen 1-3 (0-1)