Senne van de Velde keert terug in Zwolle

Senne van de Velde keert terug in Zwolle

Senne van de Velde speelt komend seizoen weer in Zwolle. De 18-jarige middenveldster die deze maand 19 wordt, komt over van FC Utrecht Vrouwen, waar Van de Velde één jaar speelde. In Zwolle tekent Van de Velde een contract tot de zomer van 2026.

In het seizoen 2021-2022 maakte Van de Velde haar debuut al in de Eredivisie Vrouwen. Na een sterk tweede jaar volgde vorig jaar de overstap naar Utrecht, maar nu keert Van de Velde terug.


Senne van de Velde: ,,Het voelt goed om terug te keren bij PEC Zwolle. Ik heb hier mooie tijden gekend en weet wat ik kan verwachten. Het jaar in Utrecht is misschien anders uitgepakt dan verwacht, toch ben ik weer een jaar verder in mijn ontwikkeling en neem ik de opgedane ervaring mee. Komende zomer hoop ik eerst op het EK actief te zijn, waarna ik bij de selectie kan aansluiten om samen mooie stappen te zetten.”


Mariska Kogelman, manager PEC Zwolle Vrouwen, is blij met de terugkeer van de middenveldster: ,,Met Senne halen we een oude bekende terug, die jarenlang in onze jeugdopleiding heeft gezeten en al op jonge leeftijd haar debuut maakte in het eerste elftal. Twee seizoenen terug heeft ze al laten zien van toegevoegde waarde te zijn voor het team. Ze is een creatieve middenveldster en heeft als speciale gave dat ze onvoorspelbaar voor de dag kan komen. Uiteraard hoop ik ook dat Senne op het EK aan de slag kan komende zomer en kijk ik uit naar het nieuwe seizoen.”