Sam Kersten verruilt PEC Zwolle voor sc Heerenveen

Sam Kersten verruilt PEC Zwolle voor sc Heerenveen

Sam Kersten (26) vertrekt na dit seizoen bij PEC Zwolle. De verdediger, die in februari zijn honderdste wedstrijd voor de club speelde, stond vijf seizoenen onder contract in Zwolle en zal na het seizoen aan de slag gaan bij sc Heerenveen.

Sam Kersten: ,,Ik wil allereerst iedereen binnen PEC Zwolle bedanken voor de fantastische jaren hier. Toen ik overkwam van FC Den Bosch heb ik me vanaf dag één thuis gevoeld bij deze club. Dat hechte gevoel is er altijd geweest, ook toen ik door een blessure lange tijd moest revalideren. De steun die ik toen ontving vanuit de club, supporters en teamgenoten was groot. Nu is het tijd voor een nieuw avontuur. Na vijf jaar vind ik het tijd om op een nieuwe plek een volgende stap te zetten. De periode hier in Zwolle zal ik gelukkig nooit vergeten. Ik kijk met heel veel plezier terug en wil iedereen bedanken voor de support. Maar voor het zover is, gaan we voor een heel mooi einde van dit seizoen.”


Mark Coonen, technisch manager van PEC Zwolle, reageert: ,,Het is heel jammer dat Sam ons na dit seizoen gaat verlaten. We hadden hem graag hier gehouden, maar dat is niet gelukt. In de onderhandelingen hebben wij als club het maximale geboden. Een bedrag passend binnen ons nieuwe salarishuis. Sam heeft dat bod goed overwogen, maar gekozen om een stap te maken en zijn vleugels uit te slaan. Dat is natuurlijk zijn goed recht. Ik spreek namens iedereen binnen de club dat we Sam het beste gunnen en bedanken voor zijn periode als voetballer in Zwolle, maar ook voor hoe hij zich als persoon binnen de club heeft gepresenteerd. Zoals Sam ook al aangaf, gaan we er nu eerst alles aan doen om ons definitief te handhaven en dit seizoen positief af te sluiten.”