Sam Kersten en Tony Kok Europees in actie

Sam Kersten en Tony Kok Europees in actie

PEC Zwolle eSports is als regerend landskampioen door Eredivisie benaderd om de Nederlandse online competitie, de eDivisie, te vertegenwoordigen tijdens een Europees FIFA 20 toernooi. Samen met Heracles Almelo, de halve finalist van dit seizoen, gaat PEC Zwolle eSports de strijd aan met zeven andere nationale competities. Namens PEC Zwolle vormen esporter Tony Kok en speler Sam Kersten een team.

Stay2Score

Het toernooi wordt georganiseerd door European League, het vertegenwoordigende orgaan van meer dan 900 clubs uit 32 landen, in samenwerking met een achttal Europese competities. De deelnemende landen zijn: Italië, België, Spanje, Oostenrijk, Zweden, Polen, Portugal en Nederland.


Elk land levert in totaal vier spelers aan; twee esporters en twee voetballers. Namens PEC Zwolle zijn dit Tony Kok en Sam Kersten en bij Heracles Almelo wordt het duo esporter Bryan Hessing en speler Silverster van der Water naar voren geschoven.


Format en speeldagen

Alle landen zitten in dezelfde poule en spelen tegen de overige zeven competities. De top 4 van de poule stroomt door naar de halve finales. Elke wedstrijd is een best of 2; eerst spelen de esporters tegen elkaar en vervolgens nemen de voetballers het tegen elkaar op. De uitslagen van beide wedstrijden worden bij elkaar opgeteld tot een einduitslag. Het aantal punten van PEC Zwolle en Heracles Almelo worden samengevoegd wat resulteert in een eindklassering.


De speeldagen zijn woensdag 13 mei (speelronde 1 en 2), zaterdag 16 mei (speelronde 3 en 4), woensdag 20 mei (speelronde 5 en 6), vrijdag 22 mei (speelronde 7) en zaterdag 23 mei (halve finale en finale). PEC Zwolle op zaterdag 16 en vrijdag 22 mei in actie. Bij eventuele plaatsing voor de finaledag wordt er in samenspraak een nieuwe indeling bepaald.


Houd de esports social media-kanalen op Twitter en Instagram in de gaten voor wedstrijdbeelden, uitslagen en overige ontwikkelingen. Of bekijk hier de toernooiwebsite.

Tony Kok
Tony Kok
Sam Kersten
Sam Kersten