Robey Sportswear nieuwe kledingsponsor PEC Zwolle

Robey Sportswear nieuwe kledingsponsor PEC Zwolle

PEC Zwolle heeft vanaf volgend seizoen een nieuwe kledingleverancier. De club heeft een akkoord bereikt met Robey Sportswear. Het oer-Hollandse kledingmerk verbindt zich tot en met 2018/2019 aan de Zwollenaren.
 
In samenwerking met PEC Zwolle produceert Robey Sportswear de complete outfit voor het seizoen 2015/2016; van wedstrijdkleding tot presentatiepakken. Vanaf het aankomende seizoen spelen naast het eerste elftal, Jong PEC Zwolle, alle jeugdteams en ook de dames van PEC Zwolle in de stijlvolle teamwear van het voetbalcult-merk.

Robey heeft een imposante historie. In de jaren zestig, zeventig en tachtig drukte het Rotterdamse kledingmerk een stempel op het Nederlands voetbal. De voetbalclubs Excelsior, Heracles, Feyenoord, FC Groningen, Ajax, Willem II en Sparta Rotterdam voetbalden in die tijd in Robey tenue.

Vanaf volgend seizoen verzorgt Robey Sportswear de voetbalkleding van zes profclubs in Nederland. Willem II, Roda JC, Sparta Rotterdam en FC Emmen speelden dit seizoen al in Robey-tenue. Aan deze rij aan clubs wordt naast PEC Zwolle, ook FC Groningen toegevoegd. De club uit het Noorden trad tijdens de bekerfinale aan in het nieuwe uittenue van Robey.

Managing Director Arie Kegel van Robey Sportswear is trots dat de winnaar van de Johan Cruijff-schaal en de KNVB-beker van vorig seizoen in Robey-kleding gaat spelen. ,,PEC Zwolle heeft de afgelopen jaren stappen gemaakt en behoort tot de subtop van Nederland. Het is toch prachtig dat een club als PEC Zwolle zich twee keer in de bekerfinale knokt, zowel voor de regio als voor de fanatieke aanhang. Met PEC Zwolle hebben we een club erbij die goed past bij onze uitstraling, er heerst hier een echte voetbalcultuur.”

Eredivisie partners