Punt voor PEC Zwolle in laatste uitduel

Punt voor PEC Zwolle in laatste uitduel

PEC Zwolle heeft in de laatste uitwedstrijd van dit eredivisieseizoen net niet kunnen winnen bij RKC Waalwijk. Lennart Thy lijkt lange tijd matchwinner met het enige doelpunt van de wedstrijd, maar na een rode kaart voor Zico Buurmeester gaat het in de slotfase nog mis (1-1).

Hauptmeijer beloond

Trainer Johnny Jansen kon weer beschikken over Thomas Lam en Younes Namli, die terugkeerden na een schorsing. Ook was Davy van den Berg fit genoeg om een uur te spelen. Tegenstander RKC Waalwijk probeert nog om de nacompetitie te ontlopen en had in de eerste helft de eerste grote kans. David Min kwam oog in oog met Mike Hauptmeijer, die voor deze wedstrijd de kans kreeg van Jansen, die de Franse spits van scoren afhield. Ook vlak voor rust had de goalie een knappe reflex op een poging van Min. PEC kreeg in de eerste drie kwartier ook de nodige kansen. Zo kwam Filip Krastev oog in oog met doelman Etienne Vaessen en schoot Namli vanuit kansrijke positie in het zijnet. De grootste kans was misschien wel voor Thomas Lam, wiens kopbal uit een hoekschop door Vaessen werd gekeerd. 

 

Thy en Margaret scoren

Zonder doelpunten bleef het niet in de tweede helft. Nadat Namli al een waarschuwingsschot loste, was het Lennart Thy die scoorde met een van richting veranderd schot: 0-1. RKC dacht ook te scoren, maar deed dit in buitenspelpositie. PEC kreeg daarna kansen om het duel definitief te beslissen, onder meer Namli en Van der Water waren kansrijk. Ook RKC kreeg flinke kansen, maar Hauptmeijer liet zien dat hij (wederom) een prima stand-in is van Schendelaar. In de slotfase ging het toch nog mis voor Zwolle. Invaller Zico Buurmeester kreeg van Bas Nijhuis een discutabele de rode kaart omdat hij een doorgebroken speler zou hebben neergehaald. Uit de daaropvolgende vrije trap kwam de bal bij Richonell Margaret, die de gelijkmaker achter Hauptmeijer schoot: 1-1. Daar bleef het bij, waardoor PEC genoegen moest nemen met een punt.

 

Volgende week zondag staat de laatste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma en dat zal tevens de laatste wedstrijd zijn van aanvoerder Bram van Polen. Tegenstander is FC Twente en we trappen in het MAC3PARK stadion af om 14.30 uur.

 

RKC Waalwijk - PEC Zwolle: 1-1 (0-0).

Toeschouwers: 6.988

Scheidsrechter: Nijhuis

Gele kaarten: García Mac Nulty (PEC Zwolle)

Rode kaart: 87. Buurmeester (PEC Zwolle)

 

Opstelling RKC Waalwijk: Vaessen, Lelieveld, Adewoye, Van de Buijs (36. Bruma), Meijers, Lokesa (58. Cleonise), Roemeratoe, Nijmeijer (73. Kramer), Oukili, Seuntjens (58. Margaret), Min 

 

Opstelling PEC Zwolle: Hauptmeijer, Van Polen, Kersten, Lam, Mac Nulty, El Azzouzi, Van den Berg (58. Van der Water), Krastev (86. Vellios), Namli, Thy, Velanas (81. Buurmeester)

 

Scoreverloop:

61. Thy 0-1

89. Margaret 1-1