PEC Zwolle hard onderuit bij landskampioen

Het bezoek aan PSV is voor PEC Zwolle uitgedraaid op een zware avond. De Zwollenaren kijken al snel tegen een achterstand aan en zien vlak voor rust hoe Younes Namli met rood van het veld wordt gestuurd. Uiteindelijk winnen de Eindhovenaren met 6-0.

PEC Zwolle stond vanaf het eerste beginsignaal onder druk in Eindhoven. De thuisploeg wilde het, ondanks een midweeks Champions League-duel bij Paris Saint-Germain, niet te gemakkelijk opnemen. Binnen tien minuten was het Ricardo Pepi die een voorzet van Ismael Saibari kon binnenwerken achter Jasper Schendelaar: 1-0.

Vlak voor rust gaat het mis

Daarna brak een fase aan waarin PEC de zaken verdedigend vrij redelijk op orde had en weinig kansen weggaf. Tot minuut veertig. De mannen van Johnny Jansen dachten aan aanvallen, maar in de omschakeling was Noa Lang genadeloos: 2-0. Daarmee was de gifbeker in die eerste helft nog niet leeg. Want vlak nadat Younes Namli met een gevaarlijk schot PSV-doelman Walter Benitez aan het werk had gezet, kreeg de Zwolse aanvoerder rood van scheidsrechter Dieperink. Hij wilde voorkomen dat Saibari kon counteren, maar raakte de PSV’er vol van achteren.

Met z’n tienen probeerde PEC na rust de schade te beperken. Al snel was het echter Malik Tilman die de 3-0 kon binnenkoppen. Nog binnen het uur maakte Pepi ook de 4-0. PEC had daarna via invaller Filip Krastev nog wel een aardige actie, Davy van den Berg schoot in kansrijke positie over en Eliano Reijnders stuitte op Benitez, maar een Zwols doelpunt kwam er niet.

Pepi zorgde twintig minuten voor tijd voor de 5-0. Luuk de Jong dacht de eindstand vanaf de stip op 6-0 te brengen, maar hij schoot de bal op de paal. Johan Bakayoko zorgde in de slotminuten alsnog voor die zesde treffer voor PSV.

PEC Zwolle kan zich snel revancheren voor de nederlaag. Dinsdag wacht om 18.45 uur een bezoek aan N.E.C. in Nijmegen in het kader van de KNVB Beker.

PSV - PEC Zwolle 6-0 (2-0).

Toeschouwers: 34.100

Scheidsrechter: Dieperink