Ongelukkig begin voor PEC Zwolle Vrouwen

Ongelukkig begin voor PEC Zwolle Vrouwen

Het is PEC Zwolle Vrouwen niet gelukt om de competitie te starten met een goed gevoel. Thuis keek het team van debuterend hoofdcoach Joran Pot na een uur tegen een 0-2 achterstand aan, maar na een rode kaart bij de bezoekers uit Den Haag en een snelle 1-2 leek de avond nog kleur te krijgen. Toch gingen de punten mee naar de Randstad: 2-4.

Looijen doet Zwolle pijn

Met een schot op de paal begon PEC Zwolle Vrouwen sterk aan de wedstrijd tegen ADO Den Haag Vrouwen. Het was één van de debutantes, Marushka van Olst, die het Haagse doel onder vuur nam. Het antwoord van de bezoekers, waar coach Sjaak Polak die in het verleden nog samen met Pot voetbalde bij RBC Roosendaal eveneens als hoofdcoach debuteerde, liet niet lang op zich wachten. Maartje Looijen kon vrij voor keepster Nienke Olthof afwerken, maar koos voor een bal terug. Via Kim Mourmans leek de openingstreffer alsnog in de maak, maar Olthof redde met de voet. Na twintig minuten kwam ADO alsnog op voorsprong. Chasity Grant wist aan de rechterkant op snelheid door te breken, vond Looijen, waarna de speelster via de onderkant van de lat scoorde: 0-1. PEC Zwolle Vrouwen leek duidelijk van de wijs gebracht. Het elftal kwam vaak te laat, waardoor de bezoekers geregeld met 'de tweede bal' aan de haal gingen. Alleen Celien Tiemens kreeg nog een grote kans, na voorbereidend werk van Lauri Weijkamp en Nikita Tromp. Haar inzet miste echter de goede richting. Looijen kreeg aan de overkant ook nog een kans, maar stuitte op Olthof.


Van Olst op dreef

De tweede helft begon PEC Zwolle Vrouwen vol vertrouwen, maar na wat speldenprikjes was het andermaal ADO dat scoorde. Leonie Vliek gleed weg, was te laat in de benen waarop Chasity Grant kon schieten. Olthof kon op deze poging nog redding brengen, maar was gezien op de rebound van Looijen: 0-2. Toch kwam PEC Zwolle Vrouwen terug in de wedstrijd. Van Olst, nog spelend in Jong PEC Zwolle Vrouwen maar veruit de sterkste aan Zwolse zijde, werd op rand strafschopgebied neergelegd door Kok, die net als in de eerste helft geel ontving en dus rood. De vrije trap ging via een uitgestoken been van ADO-speelster Gwyneth Hendriks in het doel: 1-2. Via Maud Asbroek, die een hoekschop bijna binnen kopte, leek de gelijkmaker in de maak, maar niets bleek minder waar.


Tiental loopt uit

Het was ADO Den Haag Vrouwen dat opnieuw tot scoren kwam. Olthof verkeek zich op een vrije trap van enorme afstand, waarna de felicitaties richting Marisa Olislagers konden. Een enorme domper voor het team van Pot, dat weer helemaal terug leek in het duel. Het werd nog jammerlijker voor de Zwolse vrouwen, toen Jaimy Ravensbergen profiteerde van een doorgeschoten bal. Waar Moïsa van Koot nog in duel was met de spits, kwam Olthof uit die met haar sliding haat teamgenote naar de grond haalde. Ravensbergen kon vervolgens voor een leeg doel de 1-4 aantekenen.

PEC Zwolle Vrouwen wist nog wel een keer te scoren, al deed het dat wederom niet zelf. Ditmaal werkte Pleun Raaijmakers de bal ongelukkig achter haar eigen keepster: 2-4.


PEC Zwolle Vrouwen - ADO Den Haag Vrouwen 2-4 (0-1).

Toeschouwers: 350

Scheidsrechter: Arends

Gele kaart: Niens (PEC Zwolle Vrouwen Vrouwen)

Rode kaart: 62. Kok, twee keer geel (ADO Den Haag Vrouwen)


Opstellingen:

PEC Zwolle Vrouwen: Olthof, Vliek, Van Koot, Auée, Niens, Weijkamp (66. Banarsie), Bruinenberg, Van Olst (80. Van Daelen), Tiemens, Tromp (71. Doejaaren) en Asbroek.


ADO Den Haag Vrouwen: Lorsheyd, Kagie, Kok, Hendriks, Van der Veen, Noordam, Olislagers, Raaijmakers (90. Dessing), Grant, Looijen (90+2. Boshuizen) en Mourmans (66. Ravensbergen).


Scoreverloop:

21. Looijen 0-1

53. Looijen 0-2

62. Hendriks e.d. 1-2

69. Olislagers 1-3

82. Ravensbergen 1-4

90. Raaijmakers e.d. 2-4