PEC Zwolle Vrouwen voegt Janne Verbakel toe aan selectie

PEC Zwolle Vrouwen voegt Janne Verbakel toe aan selectie

PEC Zwolle Vrouwen-trainer Olivier Amelink kan komend seizoen beschikken over de diensten van Janne Verbakel (18). De speelster komt over van Jong PSV Vrouwen en tekent voor één seizoen in Overijssel.

Verbakel is aanvalster en begon in het seizoen 2019-2020 bij de Eindhovense club. Na vier seizoenen volgt nu de overstap naar PEC Zwolle Vrouwen voor de speelster uit Boekel.


Manager PEC Zwolle Vrouwen, Mariska Kogelman, legt uit waarom de club voor Verbakel heeft gekozen: ,,Wij waren nog op zoek naar versterking voor onze voorhoede en daarvoor hadden we Janne al een tijdje op het oog. Het voordeel van haar is dat ze op vrijwel alle posities voorin inzetbaar is. Ze is bijzonder doelgericht gebleken en heeft de drive om te slagen in de Azerion Vrouwen Eredivisie.”


In een eerste reactie laat Verbakel weten klaar te zijn voor een nieuwe stap: ,,Na vier jaar gevoetbald te hebben in Eindhoven ben ik nu toe aan een volgende stap bij een club waar ik veel positieve verhalen over heb gehoord. Dit team speelt verzorgd voetbal en het liefst zover mogelijk op de helft van de tegenstander. Daar kom ik tot mijn recht. Ik ga er alles aan doen om mijzelf in de Eredivisie te laten zien en de club aan doelpunten te helpen.”