PEC Zwolle Vrouwen verslaat vrouwenelftal van Achilles’29

Het einde van de competitie nadert en dat betekent dat de Eredivisie Vrouwen-elftallen zijn gestart met de nieuw ingevoerde play-offs. Dit houdt in dat de competitie is opgesplitst in twee poules met daarin de nummer 1 tot en met 4 en de nummers 5 tot en met 8. Ook zijn de punten, die tot nu toe zijn verzameld, door tweeën gedeeld. Voor PEC Zwolle Vrouwen biedt dit meer kansen om hoger op de ranglijst te komen (momenteel wordt plek 8 bezet). Om dit te uiteindelijk ook te realiseren moet er vrijdagavond wel gewonnen worden van concurrent Achilles ’29 Vrouwen (bezet de 7 e positie).

Het is PEC Zwolle Vrouwen dat sterk aan de wedstrijd begint. De Zwollenaren bepalen het tempo in de beginfase en laten met vlagen goed positiespel zien. De eerste kans is ook voor de Blauwvingers. Yvette van Daelen probeert het van afstand in de dertiende minuut, maar haar inzet suist langs de kruising. Een klein kwartier later is PEC Zwolle Vrouwen opnieuw gevaarlijk. De jonge spits Lauri Weijkamp wordt de diepte ingestuurd. Ze blijft de verdedigers uit Groesbeek voor, maar ze ziet dat doelvrouw Renate Verhoeven ver haar doel uitkomt. Zodoende probeert Weijkamp het van afstand, maar de keeper pareert haar inzet knap met haar been. In het restant van de eerste helft wordt PEC Zwolle Vrouwen slordiger. Dit resulteert in wat dreigende momenten voor de speelsters van Achilles’29 Vrouwen. Zo krijgt Bonita Theunissen onder meer een dot van een mogelijkheid in de 41 e minuut. Ze lijkt haar elftal op voorsprong te schieten, maar Nadja Olthuis stopt de bal bekwaam. Weijkamp denkt de Zwollenaren vlak voor rust nog op voorsprong te koppen, na een voorzet van Marije van Dam, maar de scheidsrechter keurt de treffer af wegens buitenspel.

Na de rust vindt er één wissel plaats. Niet bij de Zwollenaren of de bezoekers uit Groesbeek, maar bij het arbitrale kwartet. Scheidsrechter Richard Kroesen kan het duel vanwege een blessure niet verder fluiten. Vierde man Nick Wenneker neemt zijn positie binnen de lijnen in. Nadat Olthuis opnieuw een inzet pareert van Theunissen vlak na de thee, komt PEC Zwolle Vrouwen in de 61 e minuut op een 1-0 voorsprong. Yvette van Daelen komt vrij voor het doel van Achilles’29 Vrouwen te staan. Ze behoudt de rust en trapt het leer voorbij Verhoeven tegen de touwen. Lang kan de selectie van trainer/coach Joran Pot echter niet genieten van de voorsprong, want in de 65 e minuut staat het alweer gelijk. Een vrije trap van Melanie Bros wordt geplaatst binnengeschoten: 1-1. Beide elftallen zijn in de minuten die volgen slordig, maar het is PEC Zwolle Vrouwen dat het duel uiteindelijk wel naar zich toetrekt. Een voorzet van Rebecca Doejaaren komt in de 76 e minuut op het hoofd terecht van Van Daelen. Zij wint het luchtduel van haar directe opponent en zet haar tweede treffer op het wedstrijdformulier: 2-1. Drie minuten voor tijd valt het mooiste moment van de wedstrijd te noteren. De bal wordt na een hoekschop teruggelegd op Judith Frijlink. Ze probeert het van grote afstand ineens en ziet dat haar schot via de onderkant van de lat schitterend in het doel terechtkomt: 3-1. Een vreugdegolf aan de kant van PEC Zwolle Vrouwen is het gevolg, want de thuisploeg doet wat het moet doen. Het wint van Achilles’29 Vrouwen en kan verder omhoog kijken op de ranglijst.