PEC Zwolle Vrouwen verliest ondanks knappe comeback

In een regenachtig Velsen-Zuid begonnen de speelsters van SC Telstar en PEC Zwolle vrijdagavond onder leiding van scheidsrechter Akkaya aan hun Eredivisie Vrouwen-competitiewedstrijd. Bij het elftal van trainer/coach Joran Pot waren er meerdere wijzigingen doorgevoerd in de basisformatie vergeleken met het duel van vorige week in het Zwolse MAC 3 PARK stadion. Zo hadden onder meer Pascalle Tang, Anouk van Vilsteren en Angenita Lemstra een basisplaats.

Het is SC Telstar Vrouwen dat in de beginfase de betere mogelijkheden krijgt. Zo trapt Jaimy Visser de bal na zeven minuten vanaf rechts op doel, maar keeper Nadja Olthuis pareert de inzet knap. In de minuten die volgen is het spits Katja Snoeijs die drie goede kansen krijgt om de score voor haar elftal te openen, maar haar pogingen gaan achtereenvolgens naast (schot rand strafschopgebied), belandt op het dak van het doel (kopkans) en eindigt in de handen van keeper Olthuis. Het zijn de Witte Leeuwinnen die in het eerste half uur nadrukkelijk op zoek zijn naar een treffer. Nadat Visser en Snoeijs hun inzetten knap gepareerd zien worden door Olthuis, is het in de 31 e minuut wel raak voor SC Telstar Vrouwen. Vanaf de linkerflank wordt de bal voorgegeven op Snoeijs, die diagonaal binnenschiet: 1-0. Twee minuten later scoort de aanvaller opnieuw. De bal komt achter de Zwolse defensie terecht, waardoor Olthuis haar doel uitkomt. Snoeijs is echter eerder bij de bal, waarna ze het leer beheerst over de keeper heen wipt en binnenschiet: 2-0. In het restant van de eerste helft wordt er door de thuisspelende ploeg nog één keer gescoord. In de 46 e minuut schiet Snoeijs haar derde treffer binnen, waardoor een officiële hattrick voor de spits een feit is.

Na de thee gaat SC Telstar Vrouwen verder met waar het voor de rust mee begonnen was, namelijk het scoren van doelpunten. De Zwollenaren worden in de 47 e minuut verrast door een snelle inworp. De bal komt terecht bij Snoeijs, die de vrijstaande Visser voor het doel bereikt. Al glijdend tikt ze de bal tegen de touwen: 4-0. Een dreun voor de Blauwvingers, die echter niet opgeven. Nadat Yvette van Daelen de bal in de 52 e minuut voorbij doelvrouw Kelly Steen werkt (4-1), verdubbelt Esmee de Graaf het Zwolse doelpuntenaantal na 66 minuten: 4-2. Beheerst trapt ze de bal in de verre hoek. Waar de Zwollenaren in de eerste helft nauwelijks kansen creëerden, blijkt dit in de tweede helft wel het geval. Zo wordt tien minuten voor het einde ook nog de 4-3 gescoord. Maxime Bennink geeft de bal vanaf de rechterflank goed voor, waarna Anouk van Vilsteren het leer bij de tweede paal binnentikt. De bezoekers uit Zwolle gaan in de resterende minuten nog wel voor de gelijkmaker, maar dit blijkt uiteindelijk een brug te ver. Toch mag PEC Zwolle Vrouwen met een tevreden gevoel terugkijken op hetgeen het in de tweede helft heeft laten zien. Volgende week staat de één-na-laatste wedstrijd van dit seizoen op het programma. De vrouwenselectie van sc Heerenveen komt dan in Zwolle op bezoek. Zorg dat ook jij er dan bij bent om de Zwollenaren aan te moedigen. De toegang is gratis!