PEC Zwolle Vrouwen verliest door twee treffers in blessuretijd

Onderweg naar Groesbeek gaan de gedachten even terug naar februari van dit jaar. De selectie van PEC Zwolle Vrouwen was toen ook onderweg voor het competitieduel tegen Achilles’29 Vrouwen. Eenmaal aangekomen blijkt deze wedstrijd echter niet door te kunnen gaan vanwege een dik pak sneeuw, dat de lijnen van het veld onzichtbaar maakt. Nu, 3,5 maand later, kan het contrast bijna niet groter zijn. Mensen dragen korte broeken, vele barbecues staan aan en het is 31 graden warm.

Het duel tussen Achilles’29 Vrouwen en PEC Zwolle Vrouwen is een treffen tussen de nummer 7 en 8 van de ranglijst. Bij een ruime overwinning kunnen de Zwollenaren het elftal uit Groesbeek passeren op de ranglijst. Een mooie motivatie voor het elftal van trainer/coach Joran Pot om het seizoen met een overwinning af te sluiten. In de eerste tien minuten gaat de wedstrijd gelijk op. Beide selecties krijgen enkele kansen, maar tot doelpunten leidt dit nog niet. Het eerste serieuze doelgevaar vindt plaats in de vijftiende minuut. Esmee de Graaf wordt vanaf de linkerflank perfect bereikt. Ze lijkt de voorzet vervolgens in het doel te plaatsen, maar haar inzet gaat rakelings naast. Vier minuten later noteren we een kans voor Achilles’29 Vrouwen. De bal blijft in het zestienmetergebied liggen, komt voor de voeten van aanvaller Melanie Bross terecht, die haar poging knap gered ziet worden door de slechts 16-jarige PEC Zwolle Vrouwen-doelvrouw Moon Pondes. Na nog gevaarlijke momenten voor Achilles’29 Vrouwen-speelsters Kika van Es, Yvette Derks en Jody Schellekens en afstandsschoten van Blauwvingers Kirsten Bakker en Rebecca Doejaaren fluit scheidsrechter Mandemakers voor de rust.

Na de thee komt het eerste gevaar van de thuisploeg. Schellekens probeert het met een schot van afstand, maar haar poging suist over. Zo’n twintig minuten later is het PEC Zwolle Vrouwen dat op een 0-1 voorsprong komt. Yvette van Daelen stuurt Doejaaren op rechts de diepte in. De spits kan vrijstaand op doelvrouw Renate Verhoeven aflopen, blijft rustig en schuift de bal tegen de touwen. Na een poging van Angenita Lemstra in de 67 e minuut, wordt het spel van PEC Zwolle Vrouwen wat slordiger. Aan inzet schort het echter niet. De Zwolse formatie werkt hard om de drie punten mee naar huis te nemen. Via Doejaaren (inzet op dak doel) en Anouk van Vilsteren (schot van afstand in handen en geplaatst schot naast) krijgt PEC Zwolle Vrouwen zelfs nog mogelijkheden om de score verder te vergroten. Dit gebeurt alleen niet. Vlak voor het einde van de wedstrijd vindt er nog een mooi moment plaats voor PEC Zwolle Vrouwen-speelster Hanna Groenenberg. De jeugdige speelster komt in de 86 e minuut in het veld voor Doejaaren en maakt zo haar debuut in de Eredivisie Vrouwen. Waar de aanwezige toeschouwers verwachten dat PEC Zwolle Vrouwen de winst binnen heeft, blijkt niets minder waar na vier minuten blessuretijd. Door twee schoten van afstand van Michelle van der Laan in de 93 e en 94 e minuut blijven de drie punten in Groesbeek. Een grote domper voor de Zwolse equipe, die het kleurloos verlopen seizoen zo afsluit op de laatste positie in de Eredivisie Vrouwen.