PEC Zwolle Vrouwen onderuit tegen Fortuna

PEC Zwolle Vrouwen heeft de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen niet weten om te zetten in een goed resultaat. De ploeg van trainer Olivier Amelink verloor vrijdagavond op eigen grond met 2-5 van Fortuna Sittard Vrouwen.

Comeback

De ontmoeting met Fortuna Sittard Vrouwen was het eerste competitieduel op het terrein van VV Berkum. Hier zullen de Blauwvingers dit seizoen een aantal thuiswedstrijden gaan spelen. Het duel met de Limburgers begon zeer levendig. Beide ploegen gingen vanaf minuut één in de aanval en daarbij hanteerden ze een hoog tempo. De score werd anl a een paar minuten geopend door de bezoekers. Charlotte Hulst schoof de bal kalm voorbij keepster Tirsa Postma. Ongeveer tien minuten later was het opnieuw Hulst die wist te scoren en daardoor de voorsprong van haar ploeg verdubbelde: 0-2. Een zeer slecht begin voor PEC Zwolle Vrouwen, maar de ploeg liet zien over veerkracht te beschikken. De hoofden van de speelsters gingen niet omlaag en er werd met volle overgave gejaagd op een aansluitingstreffer. Die kwam er al snel via de voet van Jeva Walk. Kort voor rust werd de stand ook nog gelijk getrokken door een doelpunt van Evi Maatman. Een knap staaltje werk van de Zwolse vrouwen.

Oude bekende

In de tweede helft wist Fortuna Sittard Vrouwen wel definitief weg te lopen. De bezoekers na een kwartier spelen op voorsprong door een doelpunt van Moïsa van Koot, die de afgelopen jaren voor PEC Zwolle Vrouwen speelde en vorig seizoen aanvoerder was. Een kwartier voor tijd was de wedstrijd beslist. Anna Knol en Tessa Wullaert tilden de score naar 2-5 met doelpunten in de 71e en 73e minuut.

PEC Zwolle Vrouwen - Fortuna Sittard Vrouwen: 2-5 (2-2)