PEC Zwolle Vrouwen hard onderuit in Amsterdam

PEC Zwolle Vrouwen is zondagmiddag tegen een forse nederlaag aangelopen in Amsterdam. De ploeg van trainer Joran Pot verloor met duidelijke cijfers van Ajax Vrouwen: 7-0. Vooral na rust ging het mis.

Vroege domper

Op een zonnig Sportpark De Toekomst moest PEC Zwolle Vrouwen al vroeg een tegentreffer incasseren. Voormalig Blauwvinger Nikita Tromp bracht Ajax Vrouwen in de achtste minuut op voorsprong. Kort daarna leek de thuisploeg de voorsprong te verdubbelen via Victoria Pelova, die vrij kon opstomen naar het Zwolse doel. Zij stuitte echter op keepster Moon Pondes. Het lukte even later ook Romée Leuchter niet om voor de 2-0 te zorgen. Zij gleed de bal naast na een goede voorzet van Chasity Grant. Naarmate de eerste helft vorderde ging PEC Zwolle Vrouwen wat beter spelen en werd er bij vlagen goed gecombineerd. Alleen wist de ploeg niet tot grote kansen te komen. De Blauwvingers hoopten de rust te halen met een minimale achterstand, maar dat lukte niet. Nog voor het rustsignaal zorgde Chasity Grant voor een tweede Amsterdamse treffer.

Debutanten

De achterstand was niet vrolijkmakend, maar PEC Zwolle Vrouwen kwam aardig uit de startblokken in de tweede helft. De eerste mogelijkheid was ook voor de Blauwvingers. Marushka van Olst gaf de bal goed voor en Evi Maatman werkte de bal naast. Alle hoop op een comeback verdween echter al snel. Nog voor het verstrijken van de eerste tien minuten na rust zorgde Nadine Noordam voor de 3-0. En daarna ging het behoorlijk mis voor de Zwolse ploeg. Ajax Vrouwen gaf even wat meer gas en binnen de kortste keren stond het 5-0 door doelpunten van opnieuw Noordam en Romée Leuchter. In het vervolg van de wedstrijd was het zaak om de schade nog enigszins te beperken. Dat lukte aardig tot aan de slotfase. De thuisploeg wist nog uit te lopen naar 7-0 door goals van Tiny Hoekstra en Nikita Tromp. Qua scoreverloop werd het een vervelende tweede helft, maar toch was er nog iets positiefs. Want Senne van de Velde en Tara te Wierik maakten hun debuut in de Zwolse hoofdmacht!

Ajax Vrouwen - PEC Zwolle Vrouwen: 7-0 (2-0).