PEC Zwolle Vrouwen geeft zege uit handen

Het is PEC Zwolle Vrouwen ook in de derde ronde van de play-offs niet gelukt om te winnen. De ploeg van trainer/coach Joran Pot speelde vrijdagavond met 1-1 gelijk bij Excelsior Vrouwen. Een voorsprong werd in blessuretijd weggegeven.

Bruinenberg scoort

De start van PEC Zwolle Vrouwen was uitstekend. De speelsters gooiden vanaf het eerste fluitsignaal veel energie in de wedstrijd en dat resulteerde na een paar minuten al in een grote kans voor Dominique Bruinenberg. Ze zocht de hoek met een listig schot, maar raakte de paal. Een minuut later was het alsnog raak voor de aanvoerster. Haar tweede poging vloog wel het doel in, na een lage voorzet van Marushka van Olst. Laatstgenoemde was erg op dreef in de openingsfase. Kort na de openingstreffer werd ze weggestuurd door een fraaie pass van Cheyenne van den Goorbergh. Met een goede voorzet had Evi Maatman kunnen scoren, maar Van Olst kreeg de bal niet bij haar teamgenoot. Excelsior Vrouwen liet het er niet zomaar bij zitten. Met verzorgd voetbal vochten zij zich beetje bij beetje op de Zwolse helft. Met een mooi afstandsschot was Frederique Nieuwland dicht bij de gelijkmaker, maar de bal ging net over de deklat.

Late gelijkmaker

De lijn van het laatste half uur in de eerste helft trok zich door na rust. Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder en het lukte beide elftallen maar niet om echt het initiatief te nemen. Even leek het erop dat Jassina Blom voor de 0-2 zorgde, maar na haar prachtige schot floot de scheidsrechter merkwaardig genoeg alsnog voor een hoofdblessure bij een speelsters van Excelsior Vrouwen. Naarmate het eindsignaal naderde ging de thuisploeg steeds meer risico nemen in de jacht op een gelijkmaker. Nidia Bos was dichtbij, maar haar kopbal ging tegen de paal. Kort daarna had Marthe van Erk de bal voor het inschieten, maar met een uiterste krachtsinspanning wist Moon Pondes een doelpunt te voorkomen. Maar de gelijkmaker kwam er alsnog in blessuretijd. Een Blauwvinger maakte hands in het strafschopgebied en de bal ging op de stip. Frederique Nieuwland bleef kalm en bepaalde de eindstand met een rake poging op 1-1.

Excelsior Vrouwen - PEC Zwolle Vrouwen: 1-1 (0-1).