Doelpuntenregen in Zwolle

PEC Zwolle Vrouwen heeft voor een verrassing gezorgd door het heenduel in de tweede ronde van de Eredivisie Cup van FC Twente Vrouwen te winnen. De landskampioen die in de competitie al knap op 2-2 werd gehouden, werd in het MAC3PARK stadion in een waar doelpuntenfestijn met 5-4 geklopt. Het betekende gelijk de eerste thuiszege voor het team van trainer/coach Joran Pot.

Openingsgoal Twente

Het eerste gevaar kwam van Zwolse zijde, nadat Lauri Weijkamp spits Nikita Tromp in stelling bracht, maar de speelster kwam niet tot scoren. Dat lukte FC Twente Vrouwen aanvankelijk ook niet, maar na een dik half uur was het toch raak voor de bezoekers. Renate Jansen verschalkte met een kopbal keepster Tirsa Postma, die van trainer/coach Joran Pot de voorkeur kreeg boven Nienke Olthof en de geblesseerde Moon Pondes. Het antwoord van Zwolle liet niet lang op zich wachten. Een heerlijke afstandspegel van Dominique Bruinenberg betekende de 1-1. Voor rust werd het zelfs nog 2-1 toen Marushka van Olst een voorzet wilde geven, maar de bal prompt in het doel verdween.

Doelpuntenregen

Na rust ging het pas echt los in Zwolle. Allereerst voorkwam Postma de gelijkmaker van Bente Jansen, waarna Tromp na een fraaie assist van Amy Banarsie de 3-1 liet aantekenen. Vrijwel direct kwam Twente terug via Cheyenne van den Goorbergh (3-2) en liet Zwolle andermaal van zich horen via opnieuw Bruinenberg. De 4-3 leek weer een paar minuten later te vallen, maar Moïsa van Koot wist een inzet van Bente Jansen van de lijn te halen. De aansluitingstreffer viel alsnog via Renate Jansen, die tien minuten voor tijd met een oogstrelende stiftbal Postma het nakijken gaf.

Spannend slot

Twente joeg door op weg naar een gelijkspel, maar niet voor het eerst sloeg PEC Zwolle Vrouwen op het juiste moment toe. Invalster Rebecca Doejaaren wist Daphne van Domselaar te omspelen en bracht anderhalve minuut na de 4-3, de 5-3 op het scorebord. En nog was het niet klaar. Een minuut voor het sluiten van de markt kopte voormalig Zwolle-speelster Suzanne Giesen uit een corner de 5-4 binnen. Na ruim negentig minuten kwam er een einde aan het doelpuntenfestijn.

Volgende week vrijdag, 13 december, is om 19.30 uur de return in Enschede.

PEC Zwolle Vrouwen - FC Twente Vrouwen: 5-4 (2-1).