PEC Zwolle Vrouwen blijft winnen in Eredivisie Cup

PEC Zwolle Vrouwen blijft winnen in Eredivisie Cup

PEC Zwolle Vrouwen heeft ook de returnwedstrijd tegen Excelsior Barendrecht in de eerste ronde van de Eredivisie Cup gewonnen. Het elftal van trainer Joran Pot was vrijdagavond in eigen huis met 4-2 te sterk voor de bezoekers uit Zuid-Holland. Het heenduel werd vorige week al met 0-2 winnend afgesloten.

De eerste kansen in het MAC3PARK stadion waren voor PEC Zwolle Vrouwen. Dominique Bruinenberg stuitte met een afstandsschot op keepster Isa Pothof en Nikita Tromp kreeg de bal niet meer op doel, nadat ze Pothof had omspeeld. Aan de andere kant was het Moon Pondes die de 0-1 voorkwam met een fraaie redding. Met een uiterste krachtsinspanning tikte zij een fraaie poging van Frederique Nieuwland op de lat. In het laatste kwartier voor rust gingen de Blauwvingers los. Marushka van Olst opende de score met een voorzet, die in de verre hoek belandde. Niet lang daarna was de jonge vleugelspeelster opnieuw trefzeker met een schot in de verre hoek. Daarmee was het nog niet gedaan in het eerste bedrijf. Een minuut na de 2-0 ging Rebecca Doejaaren op het vijandelijke doel af en met een beheerst schot gooide zij de wedstrijd in het slot.


De thuisploeg begon ook goed aan de tweede helft. Het duurde niet lang voordat het enthousiaste publiek weer kon juichen. Het was aanvoerster Dominique Bruinenberg die de bal in de 52e minuut in het dak van het doel jaagde. PEC Zwolle Vrouwen bleef de baas op het veld en het leek wachten op meer treffers. Die kwamen er alleen niet meer voor de thuisploeg. Excelsior Barendrecht was in de slotfase nog wél trefzeker. Sophie Cobussen en Iris van Bokhoven bepaalden de eindstand op 4-2.


Over twee duels is PEC Zwolle Vrouwen de duidelijke winnaar van het tweeluik met een totaalscore van 6-2. Door deze zege in de eerste ronde van de Eredivisie Cup blijft de ploeg op de derde trede van de ladder staan. Volgende week wordt bekend wie de tegenstander wordt in de tweede ronde.


PEC Zwolle Vrouwen – Excelsior Barendrecht: 4-2 (3-0)

Toeschouwers: 562

Scheidsrechter: Karacaoglan

Gele kaarten: Rijks (PEC Zwolle Vrouwen) El Messaoudi, Nieuwland (Excelsior Barendrecht)


Opstellingen:

PEC Zwolle Vrouwen: Opstelling PEC Zwolle Vrouwen: Pondes, Vliek, Smid, Rijks, Van der Vegt (53. Auée), Tiemens, Bruinenberg (53. Weijkamp), Asbroek, Van Olst (64. Van Daelen), Tromp, Doejaaren


Excelsior Barendrecht: Pothof, Ridder, Nieuwland, Talman, Noordermeer, IJzerman, Cobussen, Hendriks, El Messaoudi, Henriquez, Kersten


Scoreverloop:

30. Van Olst 1-0

37. Van Olst 2-0

38. Doejaaren 3-0

52. Bruinenberg 4-0

80. Cobussen 4-1

84. Van Bokhoven 4-2