PEC Zwolle Vrouwen begint kampioenspoule met nederlaag

PEC Zwolle Vrouwen kende vrijdagavond een valse start in de kampioenspoule. In het MAC3PARK stadion werd met 0-4 verloren van Ajax Vrouwen. Desondanks maakten de Blauwvingers een goede indruk.

De ploeg van trainer/coach Wim van der Wal deed zeker niet onder voor de gasten uit Amsterdam. In grote delen van de wedstrijd waren de Zwollenaren zelfs de betere ploeg. Yvette van Daelen kreeg vroeg in de wedstrijd een goede mogelijkheid om de score te openen, maar zij schoot de bal net over het vijandelijke doel. Ajax Vrouwen koos ervoor om zich te laten inzakken en vervolgens gevaarlijk te worden op de counter. Dat plan resulteerde na twintig minuten spelen in de 0-1. Eshly Bakker bleef kalm toen ze oog in oog met Nienke Olthof kwam. Tien minuten later was het opnieuw raak voor de spits. Ditmaal kon ze van dichtbij scoren na een strakke corner van Kika van Es. Een paar minuten later sloeg de regerend landskampioen opnieuw toe uit een standaardsituatie. Line Røddik Hansen wist de bal binnen te werken op aangeven van Lucie Akkerman.

Na de rust was het spelbeeld ongeveer hetzelfde. PEC Zwolle Vrouwen had veel balbezit, maar dat leidde niet uitgespeelde kansen. De thuisploeg probeerde het meerdere keren van afstand, maar schoten van onder meer Maud Asbroek en Allison Murphy kwamen niet tussen de doelpalen. Voor Marit Auée werd de avond wél speciaal. De verdedigster maakte als invalster haar debuut voor PEC Zwolle Vrouwen. Vlak voor tijd wist Ajax Vrouwen nog één keer te scoren. Ellen Jansen schoot de bal keurig binnen, nadat ze het leer in één keer op haar pantoffel nam. Zij zette de 0-4 eindstand op het scorebord.

PEC Zwolle Vrouwen – Ajax Vrouwen: 0-4 (0-3).