PEC Zwolle Vrouwen sluit af met monsterzege

PEC Zwolle Vrouwen is het voetbaljaar 2018 uitstekend geëindigd. In het MAC3PARK stadion won het elftal van trainer/coach Wim van der Wal dinsdagavond met 10-0(!) van Achilles ’29 Vrouwen. De Blauwvingers gaan als nummer vijf de winterstop in.

PEC Zwolle Vrouwen nam vanaf minuut één het initiatief in de wedstrijd tegen de hekkensluiter van de Eredivisie Vrouwen. Dat resulteerde in de 10e minuut tot de eerste grote kans. Babiche Roof haalde goed uit, maar zij zag haar inzet nog net gekeerd worden door Achilles’29 doelvrouw Annerens Tijm. De gasten uit Groesbeek waren vlak daarna ook dicht bij de openingstreffer. Maar Nienke Olthof wist de bal nog net voor de lijn te keren. Na een kwartier spelen werd de ban gebroken door Bonita Theunissen. Zij schoot de bal op heerlijke wijze in de kruising. Hiermee was het startschot gegeven voor een doelpuntrijke avond. Slechts 10 minuten na de openingstreffer stond het al 4-0. Maxime Bennink, Babiche Roof en Rebecca Doejaaren zorgden ervoor dat de wedstrijd al vroegtijdig beslist was. Het feest was echter nog niet voorbij. In de 35e minuut wist Doejaaren voor de tweede keer het net te vinden na een prachtige voorzet van Bennink. Net voor het rustsignaal kwam ook de naam van Jeslin Niens op het scorebord. Zo werd de rust bereikt met een 6-0 voorsprong.

Na de rust bleven de Zwolse dames veel en veel sterker. De eerste treffer in de tweede helft kwam dan ook al snel. Roof, de vrouw die het net de laatste weken makkelijk vindt, schoof de bal beheerst onder Tijm door na een strakke voorzet van Leonie Vliek. Deze goal werd niet veel later bijna gekopieerd. Weer een assist van Vliek, waaruit Roof kon scoren. De aanvoerster van PEC Zwolle Vrouwen voltooide zo haar hattrick. De thuisploeg bleef jagen op meer goals en de negende van de avond viel net na een uur gespeeld te hebben. Ook Rebecca Doejaaren wist voor de derde keer te scoren. Het slotakkoord was eveneens voor de spits met rugnummer 9. Zij bepaalde de eindstand op 10-0, door een voorzet van Vliek koelbloedig af te ronden. Het was wel een avond van de hattrick, want Vliek gaf in deze wedstrijd drie assists. In de slotfase van het duel gebeurde niet zoveel meer. Helaas moesten aan de kant van Achilles ’29 Vrouwen Anouk Borgman en Julia Ibes het veld verlaten met een ogenschijnlijk zware blessure.

PEC Zwolle Vrouwen - Achilles'29 Vrouwen 10-0 (6-0).