PEC Zwolle verzilvert prima wedstrijd tegen FC Emmen niet met zege

PEC Zwolle heeft na twee oefennederlagen het eerste resultaat van de voorbereiding geboekt. De ploeg van trainer/coach Dick Schreuder wist in eigen huis eredivisionist FC Emmen op 0-0 te houden. Gezien de kansenverhouding zou een zege niet eens onverdiend zijn geweest.

Met aanwinsten Tomislav Mrkonjic en Tolis Vellios beiden in de basis begon PEC Zwolle voor 4.078 toeschouwers in het MAC3PARK stadion aan het eerste thuisduel van deze voorbereiding. Enthousiast zochten de mannen van Dick Schreuder de aanval en dat leidde al snel tot het eerste wapenfeit. Een vlotlopende aanval over de linkerkant belandde op de rand van het strafschopgebied voor de voeten van Thomas van den Belt. De middenvelder, die deze week zijn contract verlengde, schoot met zijn mindere linkerbeen te zacht om Emmen-keeper Ludek Vejmola te verontrusten.

Mrkonjic en Vellios drukken stempel

Mrkonjic kreeg halverwege de eerste helft een strafschop mee, toen hij door oud PEC’er Mark Pabai naar de grond werd gewerkt. Aanvoerder Bram van Polen dacht dit buitenkansje te kunnen benutten, maar zijn poging ging over het doel. Een zeldzame misser van de verdediger. Datzelfde deed de nieuwe spits Vellios even later, toen hij op ongeveer vijf meter van het doel de bal over wipte, al had de Griek pech dat een polletje de bal deed op stuiteren. PEC Zwolle slaagde er ook daarna, toen Vellios vervangen was door Chardi Landu, niet in om het overwicht om te zetten in doelpunten. Aan de andere kant was Emmen sporadisch gevaarlijk. Jasper Schendelaar wist knap de opstomende Ole Romeny te stuiten, terwijl Edwimn Gyasi de bal voorlangs schoot in kansrijke positie. Achterin werd verder nauwelijks iets weggegeven. De sterk spelende Thomas Beelen had daar onder andere een positief aandeel in.

Afgekeurd

Met de nodige wissels na rust aan Zwolse zijde kabbelde het spel in het begin wat op en neer. Halverwege de tweede helft dacht Landu de openingstreffer te maken, maar het doelpunt werd geannuleerd wegens buitenspel. Ook pogingen van Håkon Gangstad en Dean Guezen misten het doel. Aan de andere kant was invaller Azzedine Toufiqui dichtbij een doelpunt toen hij Schendelaar omspeelde. Zijn voorzet kon echter door de Zwolse verdediging worden geneutraliseerd. Ook Lucas Bernadou joeg de bal bijna achter Schendelaar, zijn poging ging maar net naast. In de slotfase loerden beide ploegen op de zege. Landu had een schitterende actie, maar zijn voorzet vond net geen Zwolse ploeggenoot.

Al met al een levendige wedstrijd met de beste kansen voor PEC Zwolle. Een bemoedigende wedstrijd voor trainer Schreuder en zijn mannen. Volgende week vrijdag speelt PEC Zwolle de volgende oefenwedstrijd. sc Heerenveen is dan de tegenstander om 18:30 uur, opnieuw in het MAC3PARK stadion.

PEC Zwolle – FC Emmen 0-0.

Toeschouwers: 4.078

Scheidsrechter: Joey Kooij

Opstelling PEC Zwolle eerste helft: Schendelaar, Van Polen, Van den Belt, Kastaneer, Mrkonjic, Velios (31. Landu), Tutuarima, Caschili, Taha, Van den Berg, Beelen

Opstelling PEC Zwolle tweede helft: Schendelaar, Kaparos, Guezen, Chirino, Reijnders, Van Wermeskerken, Mbinga, Van den Berg (75. Van Gilst), Koelewijn, Landu en Gangstad.

Opstelling FC Emmen: Vejmola, Veldmate, Pabai, Kieftenbeld, Mendes, Assehnoun, Veendorp, Vlak, Dirksen, Gyasi, Romeny (46. Toufiqui).

Opstelling FC Emmen na 60ste minuut: Vejmola; Luzayadio, Heylen, Dirksen, Hardeveld; Bernadou, Bijleveld; Mendes, Toufiqui, Assehnoun; Sánchez.

Bijz: 22' Van Polen mist penalty.