PEC Zwolle verliest voorlaatste thuisduel

PEC Zwolle verliest voorlaatste thuisduel

PEC Zwolle heeft zondagmiddag de voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen verloren. Eén bevlieging van de bezoekers uit Den Haag bleek voldoende om de Blauwvingers de dertiende nederlaag van het seizoen toe te brengen.

Voor ADO Den Haag was de boodschap helder: winnen. De hekkensluiter kon bij een overwinning van FC Emmen zelfs rechtstreeks degraderen, maar doordat de Drentse ploeg zelf al had verloren wist ADO dat het zelfs kon inlopen. PEC Zwolle, dat net als vorige week een vrachtlading aan basisspelers miste, kon de drie punten eveneens goed gebruiken om nog wat hoger op de ranglijst te geraken.


Clement faalt, Adekanye niet

De wedstrijd was amper drie minuten oud of PEC Zwolle stond al bijna op voorsprong. Pelle Clement verschafte zich in het vijandelijke strafschopgebied ruimte om uit te halen, maar prikte de bal rakelings naast. Het waren echter de bezoekers die na een klein kwartier op voorsprong kwamen. Yuta Nakayama verloor een kopduel waarna Omobolaji Adekanye werd aangespeeld. De behendige dribbelaar bewoog zich naar binnen, vond een gaatje en haalde verwoestend uit: 0-1. PEC Zwolle probeerde snel orde op zaken te stellen en was aanvankelijk ook dichtbij toen Slobodan Tedić maar net tekort kwam om een voorzet van Destan Bajselmani binnen te schuiven. Qua spelbeeld deden de beide ploegen weinig voor elkaar onder, al was Zwolle net wat meer in de aanval. Ook Kenneth Paal was met een schot van rand strafschopgebied in de buurt van een doelpunt, maar schoot naast.


Wissels

Na rust ging het duel wederom gelijk op, maar was het gemis van spelers als Bram van Polen, Sam Kersten, Mike van Duinen en vooral de creatieve Virgil Misidjan groot. De vastigheden waren duidelijk niet aanwezig en dat was te zien in het spel. Na een kwartier greep trainer/coach Bert Konterman in en haalde Jesper Drost, Rico Strieder en Tedić naar de kant. Benson Manuel, Immanuel Pherai en Reza Ghoochannejhad kregen de kans om de wedstrijd nog een positieve wending te geven. Die leek er een kwartier voor tijd ook te komen, toen Pherai net genoeg ruimte vond om uit te halen, maar de bal tegen de paal zag ketsen. Maar veel verder dan die poging kwamen de Blauwvingers niet. ADO vond het allang best, probeerde nog wel via Abdelnasser El Khayati tevergeefs een penalty te versieren, maar gaf zelf ook niets meer weg, waardoor de 0-1 ruststand ook de eindstand bleek.


Er staan nu nog twee speelrondes op het programma in de Eredivisie. Traditiegetrouw worden die op de zelfde dag en gelijktijdig afgetrapt. Aanstaande donderdag 13 mei, Hemelvaartsdag, speelt PEC Zwolle om 14.30 uur de uitwedstrijd tegen PSV. Volgende week zondag 16 mei volgt dan de laatste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen FC Groningen. Ook dat duel begint om 14.30 uur.


PEC Zwolle – ADO Den Haag: 0-1 (0-1).

Toeschouwers: 0

Scheidsrechter: Manschot

Gele kaarten: Bajselmani, Paal (PEC Zwolle) El Khayati en Catic (ADO Den Haag)


Opstelling PEC Zwolle: Mous, Lam, Nakayama, Paal, Saymak, Drost (62’ Manuel), Strieder (63’ Pherai), Bajselmani (83’ Doué), Van den Belt, Clement en Tedić (63’ Ghoochannejhad).


Opstelling ADO Den Haag: Fraisl, Van Ewijk, Kemper (46' Janmaat), Goossens, Arweiler (74’ Seedorf), El Khayati, De Boer (64’ Vejinovic, Pinas, Adekanye (64’ Catic), Mokhtar (87’ Familia Castillo) en Zuiverloon.


Scoreverloop:

12’ Adekanye 0-1