PEC Zwolle verliest van Feyenoord

PEC Zwolle verliest van Feyenoord

PEC Zwolle heeft zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen Feyenoord met 1-2 verloren. Ondanks een voorsprong bij rust, draaide Feyenoord in het tweede bedrijf de boel om en werd het doelpunt van Bram van Polen door Luis Sinisterra en Cyriel Dessers ongedaan gemaakt.

Voor de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan de overleden erevoorzitter Gaston Sporre. Even na 16.45 uur volgde vervolgens het beginsignaal. PEC Zwolle trad aan in dezelfde formatie als vorige week in Sittard. Ook op de bank waren geen wijzigingen.


Pegel van Van Polen

De eerste grote kans was voor PEC Zwolle. Oussama Darfalou kwam alleen voor doelman Ofir Marchiano, maar de sluitpost, die de geblesseerde Justin Bijlow verving, maakte zich goed breed en hield de bal tegen. Na een klein kwartier probeerde Reiss Nelson na een dribbel door het hart van de Zwolse defensie het doel onder vuur te nemen, maar schoot in de handen van Kostas Lamprou.

Na een half uur kreeg Zwolle een domper te verwerken, toen Oussama Darfalou geblesseerd het veld moest verlaten. In het laatste kwartier was Feyenoord heer en meester en kreeg het via Orkun Kökcü ook een grote kans, maar Lamprou tikte de bal onder de lat weg. Op slag van rust sloeg PEC Zwolle ineens toe. Bram van Polen kreeg een afgeslagen bal voor de voeten en joeg deze via de onderkant van de lat binnen. De bal stuiterde terug het veld in en ging uiteindelijk via een Feyenoorder nog eens over de doellijn, maar uit de beelden bleek dat Van Polen in eerste instantie al gescoord had: 1-0.

Feyenoord slaat terug

Na rust had Feyenoord een kwartier lang grote moeite met PEC Zwolle, dat zelf overigens ook niet tot grote kansen kwam. Pas na het inbrengen van Dessers en Bryan Linssen kwam Feyenoord sterker voor de dag. Het resulteerde in de 1-1 van Sinisterra. De flankspeler schoot en had het geluk dat de bal via het uitgestoken been van Yuta Nakayama met een boogje over Lamprou in het doel verdween. Een paar minuten later mocht PEC Zwolle niet klagen dat een handsbal van laatste man Maikel van der Werff met geel werd bestraft en ook de VAR niet ingreep. Een minuut later werden beide elftallen opgeschrikt door een stuk vuurwerk dat vanuit het publiek op het veld tot ontploffing kwam. Reden voor scheidsrechter Martin van den Kerkhof om het duel stil te leggen. Gelukkig werd even later de wedstrijd hervat en liet het Zwolse publiek, dat zich de hele wedstrijd al geweldig liet horen en achter de ploeg ging staan, zich andermaal positief horen. Tot een nieuwe voorsprong kwam het niet, sterker nog Feyenoord scoorde. Mees de Wit en Van der Werff gleden weg in een poging Feyenoord af te stoppen, waarna Dessers uit de draai doel trof.


Lang bleef PEC Zwolle hopen op een late gelijkmaker zoals in de laatste thuiswedstrijd tegen Groningen, maar die kwam er niet. Al was invaller Kenneth Paal nog in de buurt van een treffer.


Volgende week zaterdag speelt PEC Zwolle uit bij FC Twente. In Enschede wordt om 20.00 uur afgetrapt.


PEC Zwolle – Feyenoord: 1-2 (1-0).

Toeschouwers: 14.000

Scheidsrechter: Van den Kerkhof

Gele kaarten: Van den Belt en Nakayama (PEC Zwolle), Kökcü (Feyenoord)


Opstelling PEC Zwolle: Lamprou, Van Polen, Nakayma, Saymak, Clement (79’ Kastaneer), Redan, Van den Belt (85’ Adzic), Anderson (79’ Tedic), Darfalou (31’ Paal), Van der Werff (85’ De Waal) en De Wit.


Opstelling Feyenoord: Marciano, Geertuigda (65’ Linssen), Senesi, Malacia, Sinisterra, Kökcü, Nelson (54’ Wålemark), Aursnes, Trauner, Til (65’ Toornstra) en Dessers (79’ Pedersen).


Scoreverloop:

45+2’ Van Polen 1-0

67’ Sinisterra 1-1

78’ Dessers 1-2


Jumbo Van Andel, Epe Man of the Match:

Bram van Polen

Divisiepartners