PEC Zwolle verliest van Cambuur

PEC Zwolle heeft zaterdagavond een gevoelige nederlaag geleden. Op eigen veld verloren de Blauwvingers met 1-2 van SC Cambuur. Dean Huiberts scoorde tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer, maar verder kwam Zwolle niet.

Binnenkant paal

De eerste twee kansen in het duel waren voor PEC Zwolle, waarbij zeker de tweede een grote was, maar Daishawn Redan kreeg de bal op aangeven van Mees de Wit niet tussen de palen. Cambuur zette hier een afstandsschot van Doke Schmidt tegenover, maar had halverwege het eerste bedrijf meer succes met een schot van Mees Hoedemakers dat buiten bereik van Kostas Lamprou en de binnenkant van de paal in het doel verdween. Door deze gelukstreffer was PEC Zwolle het spoor even bijster. In het restant van de eerste helft kwam het op een schot over van Dean Huiberts niet meer in de buurt van het vijandelijke doel.

Kruising

De pas ingevallen Siemen Voet zag aan het begin van de tweede helft hoe scheidsrechter Sander van der Eijk hem direct met geel op de bon slingerde. De vrije trap die de Friezen toegekend kregen werd door Robin Maulun met uiterste precisie strak in de kruising geschoten, waardoor PEC Zwolle direct men een nog zwaardere opdracht aan de tweede helft begon. Met Slobodan Tedic en Luka Adzic probeerde de thuisploeg zich terug in de wedstrijd te knokken. Daar kreeg Redan een behoorlijke kans voor, maar doelman Sonny Stevens kon redding brengen op de inzet van de aanvaller. Ook Dean Huiberts kreeg met een kopbal niet de zo gewenste aansluitingstreffer op het bord, maar slaagde hier tien minuten voor tijd alsnog in: 1-2. PEC Zwolle kwam nog tot een slotoffensief, maar Adzic, Redan en Voet kregen de bal niet binnen, waardoor de Zwollenaren met lege handen achter bleven.

Komende week ligt de Eredivisie stil, waarna PEC Zwolle op zondag 21 november om 14.30 uur op bezoek gaat bij Feyenoord.

PEC Zwolle – SC Cambuur: 1-2 (0-1)

Toeschouwers: 13.098

Scheidsrechter: Van der Eijk

Gele kaarten: Saymak, Kersten, Voet, De Wit, Strieder, Van Polen (PEC Zwolle), Kallon, Maulun en Uldrikis (SC Cambuur)

Opstelling PEC Zwolle: Lamprou, Van Polen, Paal, Saymak (58’ Tedic), Kastaneer (58’ Adzic), Huiberts, Strieder (81’ Koolwijk), Kersten (69’ Van den Belt), Redan, Pabai (46’ Voet) en De Wit.

SC Cambuur: Stevens, Mac Intosch, Schouten (83’ Tol), Schmidt, Hoedemakers, Kallon (83’ Van der Heide), Jacobs (75’ Paulissen), Bangura, Sambissa (63’ Doodeman), Maulun en Uldrikis.

22’ Hoedemakers 0-1

48’ Maulun 0-2