PEC Zwolle verliest IJsselderby

PEC Zwolle heeft zondag de eerste van twee IJsselderby’s dit seizoen verloren. In de eerste helft, die tweemaal moest worden onderbroken, werd niet gescoord, waarna een doelpunt van Giannis-Foivos Botos genoeg bleek voor de thuisploeg: 1-0.

Verhit

Na een openingsfase waarin weinig gebeurde kreeg de thuisploeg de eerste kansen. Eén bal verdween naast en eenmaal tikte Kostas Lamprou een inzet van Philippe Rommens over. Daar zette PEC Zwolle een gesmoord schot van Slobodan Tedic tegenover. Na een half uur legde scheidsrechter Kevin Blom het spel stil nadat er vuurwerk in het uitvak werd gegooid. Na een afkoelingsperiode van vier minuten hervatte de leidsman het spel weer, maar beide ploegen kwamen niet meer tot kansen. Nadat de wedstrijd opnieuw weer even stillag en de blessuretijd van vijf minuten was uitgespeeld, floot Blom voor rust.

Tegengoal

De eerste helft was nog geen minuut bezig of PEC Zwolle kreeg een strafschop na een handsbal. Dat de Blauwvingers zich momenteel in de spreekwoordelijke hoek waar de klappen vallen bevinden, bleek maar weer eens toen de VAR Blom naar de kant riep. Na het zien van de beelden trok de leidsman zijn beslissing terug. Toch kwam Zwolle veel beter voor de dag dan voor rust. Zo dwong Chardi Landu keeper Warner Hahn tot een redding met een hard schot in de korte hoek en kopte invaller Daishawn Redan op aangeven van Landu over. Een kwartier voor tijd kwam de thuisploeg via Botos op voorsprong, waarna PEC Zwolle met onder meer Gervane Kastaneer en de debuterende Ryan Koolwijk er nog een gelijkmaker uit probeerde te halen. Die viel echter niet.

Lange tijd om te treuren is er niet. Aanstaande woensdag gaat PEC Zwolle, gesteund door de eigen aanhang, in eigen huis op jacht naar de eerste zege van de competitie. Om 21.00 uur is Sparta Rotterdam te gast.

Go Ahead Eagles – PEC Zwolle: 1-0 (0-0)