PEC Zwolle Verbindt | Wensink en Mateboer Groep

PEC Zwolle Verbindt | Wensink en Mateboer Groep

In PEC Zwolle Verbindt komen wekelijks ondernemers aan het woord die elkaar gevonden hebben in of dankzij de businessclub van PEC Zwolle en een samenwerking zijn aangegaan. Vandaag is het de beurt aan Henri Seller (Wensink Ford Zwolle) en Martijn Roosien (Mateboer Groep BV).

Wie zijn jullie en waar zijn jullie werkzaam?

Seller: Ik ben Henri Seller en werkzaam als Corporate fleetsales manager Ford bij Wensink. Ons kun je kennen van de merken Ford, maar bijvoorbeeld ook van Citroën, Kia en Mercedes. Wensink, opgericht in 1986, toont veel lokale betrokkenheid. Zo zijn we uiteraard verbonden aan PEC Zwolle, maar ook aan Landstede Basketbal.


Roosien: Mijn naam is Martijn Roosien, geboren en getogen Tukker en sinds een jaar of acht, samen met m’n partner, woonachtig in het mooie Zwolle. Ik ben werkzaam bij Mateboer Groep BV als commercieel manager en in die rol verantwoordelijk voor de commercie binnen Mateboer. Mateboer Groep BV bestaat uit 3 BV’s, te weten projectontwikkeling, bouw en milieutechniek. Bij mijn rol moet je in de basis denken aan het onderhouden van de contacten met opdrachtgevers (overheden, woningbouwverenigingen en (project)ontwikkelaars) en marketing & communicatie.


Hoe zijn jullie met elkaar in contact gekomen?

Seller: Tien jaar geleden zijn wij met Mateboer in contact gekomen. Destijds werden wij uitgenodigd voor hun wagenparkscan. Toen reden zij Volkswagen en wilden men kijken of ze nog de juiste auto’s hadden.


Roosien: We deden in het verleden al zaken met Ford-dealer Sietsma uit Kampen. Sietsma is later overgenomen door Wensink. We zijn hier eigenlijk, naar volle tevredenheid, ‘blijven hangen’.


Hoe is jullie samenwerking tot stand gekomen en hoe ziet dit eruit?

Seller: In die tijd had Mateboer een soort van minicompetitie bedacht waar wij aan deelnamen. Er waren verschillende testdagen. Wij hebben onze mogelijkheden met betrekking tot bedrijfswagens van Ford toegelicht. Uiteindelijk werden wij uitgekozen om met hen in zee te gaan. Sindsdien is het contact gegroeid en nu zijn we al driemaal een contractverlenging aangegaan. 


Roosien: Zoals gezegd zijn we door de overname van Sietsma door Wensink ‘blijven hangen’. We doen al 10 jaar naar volle tevredenheid zaken met elkaar. Mateboer is van de langdurige relaties en we vinden hierin vertrouwen, openheid en korte lijnen belangrijk. Dit vinden we bij Wensink.”


Hoe zijn de reacties op jullie samenwerking?

Seller: Heel goed, al was men in het begin een beetje sceptisch. Ford had toen nog niet de huidige model lijn. Ook in de businessclub waren de reacties goed. Vandaag de dag zien we elkaar in de businessclub, dit seizoen door de coronamaatregelen weliswaar niet, maar ook daarbuiten. Daarnaast zijn wij ook aangesloten bij Ondernemers In Bedrijf, waar ook Mateboer bij aangesloten is. Inmiddels is Mateboer ook lid van de PEC Zwolle Businessclub geworden, maar daarvoor namen wij hen ook al geregeld mee naar wedstrijden.


Roosien: De reacties zijn positief. De service en het onderhoud zijn goed en als er problemen zijn, worden ze opgelost. We willen ons natuurlijk bezighouden met onze core business en geen zorgen hoeven te hebben over ons wagenpark.  


Tot slot, met welke andere ondernemer of sponsor uit de businessclub zouden jullie weleens een kop koffie willen drinken?

Seller: Ik zou wel eens met Wehkamp willen afspreken. Zij hebben daar een heel mooi logistiek distributiecentrum staan. Ik ben wel benieuwd om daarbinnen een kijkje te nemen.


Roosien: Eerlijk gezegd kan ik zo geen specifieke ondernemer noemen. Veel van onze relaties zijn al actief als sponsor en zal ik hopelijk weer regelmatig gaan treffen wanneer het allemaal weer kan en mag. Maar als ik dan toch iemand moet noemen, zou ik gaan voor Johan Lindeboom van Bemog Projectontwikkeling. Ik krijg hem altijd slecht te pakken, maar hopelijk belt hij me, na het lezen van dit interview terug.Meer PEC Zwolle Verbindt

Wensink Mercedes-Benz Zwolle en Mateboer Groep BV

Robin Fuchten en Sycade Group

McDonalds Heerde, Kampen, Zwolle en Gezellig Werkt