PEC Zwolle Verbindt | Robin Fuchten en Sycade Group

PEC Zwolle Verbindt | Robin Fuchten en Sycade Group

In PEC Zwolle Verbindt komen wekelijks ondernemers aan het woord die elkaar gevonden hebben in of dankzij de businessclub van PEC Zwolle en een samenwerking zijn aangegaan. Vandaag komen zelfstandig ondernemer Robin Fuchten en Fate Basit van de Sycade Group aan het woord.

Wie zijn jullie en waar zijn jullie werkzaam?

Fuchten: ,,Ik ben Robin Fuchten en sinds begin deze maand alweer elf jaar zelfstandig ondernemer. Toen ik begon als ZZP’er groeide ik in 2017 naar zestien man personeel. Toen heb ik bewust de keuze gemaakt om in te krimpen. Nu heb ik zes man in dienst. Ik doe onder meer zaken met VDK Groep, Van Vilsteren en Ten Brinke Elektrotechniek. Sinds twee jaar ben ik de particuliere kant opgegaan. Hiernaast ben ik ook voorzitter van voetbalvereniging Noord Veluwe Boys.”


Basit: ,,Mijn naam is Fate Basit en ben geboren in Pakistan en op mijn zesde met mijn gezin gevlucht naar Nederland. Hier ben ik me thuis gaan voelen en heb ik de HBO-opleiding Informatica en een masterstudie ICT in Business gevolgd. Samen met mijn compagnons heb ik het software-ontwikkelbureau Sycade opgericht, wat zich in tien jaar heeft ontwikkeld tot de Sycade Group, met 60 fte verdeeld over twee landen en zes dochterondernemingen.”


Hoe zijn jullie met elkaar in contact gekomen?

Fuchten: ,,Wij hebben elkaar leren kennen bij Noord Veluwe Boys, waar ik voetbalde en Fate zich als nieuwe speler kwam inschrijven. Zelf vind ik het heel belangrijk om nieuwe jongens erbij te betrekken en zo raakten we voor het eerst met elkaar aan de praat. Niet wetende dat we elkaar later opnieuw tegen het lijf zouden lopen. Fate heeft veel connecties in zijn gebied en ik in mijn gebied en daardoor hebben we nu samen een veel groter netwerk.”


Basit: ,,Wat mij in Robin aansprak toen ik hem leerde kennen was het persoonlijke contact. We konden goed met elkaar overweg en hij kwam altijd na wat hij zei, ook op het veld. Dat waardeer ik ontzettend aan hem. Mede daardoor zijn we ook gaan samenwerken.”


Hoe is jullie samenwerking tot stand gekomen en hoe ziet dit eruit?

Fuchten: ,,Sinds een paar jaar ben ik aangesloten bij het zakelijke netwerk van PEC Zwolle en kwam ik in aanraking met het voetbalteam van de businessclub. Toen ik de kleedkamer binnenkwam zat daar ook ineens Fate. Ik wist niet dat hij ook in het businessclubteam zat. Door PEC Zwolle leer je elkaar op een andere manier kennen, zeker als je elkaar geregeld tegenkomt op het veld of in de businessclub. Fate vertelde me dat hij een nieuw huis wilde laten bouwen en die klus heb ik uiteindelijk op me mogen nemen. Ik denk niet dat iemand een huis gaat bouwen op de manier zoals wij dat nu doen.”


Basit: ,,Als ondernemer wil je samenwerken met iemand die je ook echt wat gunt en eerlijk naar je is. Met Robin had ik op dat gebied echt een klik. Omdat we met elkaar in verbinding bleven middels PEC Zwolle, leerden we elkaar steeds beter kennen. Als ik hem een hele tijd niet zou hebben gesproken, was ik misschien wel naar een andere aannemer gegaan. Nu was het heel simpel voor mij; ik heb Robin gevraagd of hij tijd had en dit project met mij wilde aangaan. We zien dit nieuwbouwproject nu als een soort test. Allebei hebben we de ambitie om iets in het vastgoed te doen. We gaan kijken of we onze krachten kunnen gaan bundelen. We weten nog niet hoe, maar gaandeweg kom je daar wel achter. Overigens is de planning dat het huis deze zomer wordt opgeleverd.”


Hoe zijn de reacties op jullie samenwerking?

Basit: ,,Mensen vinden het vooral leuk dat je elkaar als ondernemers wat gunt. Dat hoor ik tenminste heel vaak. Voor Robin is het ook heel mooi dat hij nu echt kan laten zien dat hij een huis van A tot Z kan opbouwen.”


Tot slot, met welke andere ondernemer of sponsor uit de businessclub zouden jullie wel eens een kop koffie willen drinken?

Fuchten: ,,Met Gerrit Jansen, van Jansen Vastgoed. Mijn zoontje turnt op hoog niveau en de bouw van de nieuwe topsportcentrum was voor hem heel belangrijk. Met hem zou ik weleens een kop koffie willen drinken.”


Basit: ,,Ik loop hier al een tijdje en ken de meeste ondernemers wel. Waar ik naar snak is het aanhalen van de banden met bedrijven als Verhoek en VDK. Daar zou ik graag weer mee in contact komen.”