PEC Zwolle trekt Thomas Buitink aan

PEC Zwolle trekt Thomas Buitink aan

Voor het nieuwe seizoen heeft PEC Zwolle de tweede versterking binnen. Thomas Buitink maakt per direct de overstap van Vitesse naar PEC Zwolle. De 24-jarige aanvaller tekent een contract voor drie jaar.

De geboren Nijkerker is een jeugdexponent van de Arnhemse club en kwam al tot 123 optredens in de Eredivisie. Een klein gedeelte daarvan speelde hij in het shirt van PEC Zwolle. In het seizoen 2021-2022 werd de aanvaller in de winterstop al voor een half seizoen gehuurd van Vitesse.


Thomas Buitink: ,,Ik ben uiteraard heel blij met deze overstap. PEC Zwolle is voor mij natuurlijk geen onbekende club. Ik heb hier een half jaar met veel plezier mogen spelen en sindsdien altijd contact onderhouden. Dat ik een contract voor drie seizoenen heb mogen tekenen geeft aan dat de club het in mij ziet zitten en ik wil niets liever dan dat vertrouwen de komende jaren uitbetalen. Zaterdag op de PEC Zwolle Open Dag maak ik mijn rentree en hoop ik veel supporters de hand te schudden.”


Technisch directeur Gerry Hamstra reageert: ,,Met meer dan honderd Eredivisie-wedstrijden achter zijn naam is Thomas met zijn 24 jaar een speler met de nodige ervaring. Bij Vitesse heeft hij op het hoogste niveau veel wedstrijden gespeeld, zowel nationaal als internationaal. Bovendien heeft hij ook een sterk karakter en de juiste mentaliteit. Na een zware blessure heeft hij zich vorig jaar terug geknokt en nu is Thomas klaar om zich weer te laten zien. Dit is een speler die in alle opzichten een versterking voor onze selectie is. Ik wens Thomas veel succes bij onze club.”