PEC Zwolle te sterk voor KVC Westerlo

PEC Zwolle heeft dinsdagavond in Wijthmen de oefenwedstrijd tegen KVC Westerlo gewonnen. In de eerste helft hielden beide ploegen de gelederen gesloten, maar na rust volgden vier doelputen: 3-1. Damian van der Haar, Luis Görlich en Tolis Vellios scoorden voor de Zwollenaren.

Trainer/coach Johnny Jansen had een basisplaats voor Ryan Thomas, de eerste in de voorbereiding. Onder de lat stond wederom Kenneth Vermeer. Jasper Schendelaar, die maandag aansloot bij de selectie, stond nog niet op het wedstrijdformulier.

Kansen spaarzaam

De wedstrijd tegen de nummer 8 van de Belgische Jupiler Pro League van vorig seizoen was er één die maar moeizaam op gang kwam. PEC Zwolle kwam eenmaal gevaarlijk voor de dag toen Damian van der Haar de bal op links terugtrok. Lennart Thy stond klaar om af te drukken, maar schoot te hoog. Aan de overkant hoefde Vermeer niet in actie te komen. Vlak voor rust kregen de Belgen via Fernand Gouré nog wel een dot van een kans, maar de Ivoriaan schoot snoeihard over.

Leven in de brouwerij

Na rust één wissel aan Zwolse zijde. Nick Fichtinger kwam in het veld voor Thomas. Het was Westerlo dat vervolgens op voorsprong kwam. Bram van Polen leverde de bal knullig in bij Griffin Yow, die zijn kans schoon zag en scoorde. Lang konden de Belgen niet van de voorsprong genieten, want het was Van der Haar die met een pegel van afstand voor de 1-1 tekende. Direct daarna hield Vermeer de Belgen van scoren af en zette Luis Görlich Zwolle na een goed uur op voorsprong. Dat was vlak nadat Jansen een hele rits wissels toepaste. Opnieuw wist Vermeer Zwolle daarna voor een tegentreffer te behoeden, waarna Vermeer ook naar de bank kon en Duke Verduin binnen de lijnen kwam.

Vlak voor tijd maakte Tolis Vellios de 3-1 met een fraaie kopbal, waardoor de Blauwvingers de wedstrijd knap afsloten met een verdiende zege. Vrijdag wordt er nog een besloten oefenwedstrijd gespeeld tegen Sparta Rotterdam. Op woensdag en donderdag wordt er wederom in Wijthmen gespeeld.

PEC Zwolle – KVC Westerlo:

Toeschouwers: 1.700

Scheidsrechter: Gansner

Opstelling PEC Zwolle: Vermeer (64' Verduin), Van Polen (60' Oukhattou), Huiberts, Thy (60' Vellios), Van den Berg (60' Zitman), Kersten (60' Zitman), Fontana (60' Velanas), Chirino (60' Van Hintum), Reijnders (60' Görlich), Thomas (46' Fichtinger) en Van der Haar (60' Caschili).

Opstelling KVC Westerlo: Van Langendonck, Perdichizzi, Bos, Van Eenoo, Gümüskaya, Vaesen, Gouré, Neustädter, El Hari, Van den Keybus en Piedfort.

Scoreverloop:

50’ Yow 0-1

56’ Van der Haar 1-1

62’ Görlich 2-1

88’ Vellios 3-1