PEC Zwolle speelt gelijk tegen Venezia FC

PEC Zwolle speelt gelijk tegen Venezia FC

In de voorlaatste oefenwedstrijd van de voorbereiding heeft PEC Zwolle gelijkgespeeld tegen Venezia FC. Voor ruim 3.000 toeschouwers in het MAC3PARK stadion kwam de ploeg van Johnny Jansen prima voor de dag. Ferdy Druijf is verantwoordelijk voor het Zwolse doelpunt van de wedstrijd, die twee keer een uur duurde. in het laatste half uur kwamen de Italianen alsnog langszij (1-1).

PEC Zwolle kwam in het eerste uur prima voor de dag tegen de Italianen, die uitkomen in de Serie B. Met de teruggekeerde Younes Namli direct in de basis werden de nodige kansen bij elkaar gespeeld. De Deen stond ook aan de basis van de openingstreffer na ruim twintig minuten spelen. Hij stak spits Ferdy Druijf weg, die met een beheerste schuiver de keeper van Venezia passeerde. 

 

PEC liet bij vlagen aardige dingen aan de bal zien en had ook defensief de zaken vrij aardig voor elkaar. Af en toe moest keeper Jasper Schendelaar in actie komen. Zijn hoogtepunt was in het tweede half uur, toen hij een vrije trap van Nicholas Pierini op fraaie wijze uit zijn doel ranselde. 

 

Naarmate de wedstrijd vorderde groeide het aantal wissels aan beide kanten. In het tweede uur stonden de Italianen met een compleet nieuw team binnen de lijnen. Toch bleef PEC de bovenliggende partij. Invaller Anouar El Azzouzi had een fraaie voorzet op het hoofd van andere invaller Tolis Vellios, maar de poging van de Griek belandde op de lat. De rebound van Anthony Fontana ging over het doel. In het laatste half uur was Venezia nog wel een keer dichtbij de gelijkmaker. Andrija Novakovich stuitte op Mike Hauptmeijer. Twintig tellen later lag ie er alsnog in door Alvin Okoro.

 

Volgende week zaterdag staat voor PEC Zwolle de laatste oefenwedstrijd voor de competitiestart op het programma. Om 16:00 uur is FC Groningen de tegenstander. 

 

PEC Zwolle – Venezia CF 1-1. (1-0, 1-0, 1-0). 

Toeschouwers: 3.000 

 

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar (91. Hauptmeijer), Reijnders (61. Chirino), Van Polen (91. Görlich), Kersten (91. Garcia MacNulty), Van Hintum (91. Fichtinger), Czyborra (35. Van der Haar), Thomas (31. El Azzouzi), Buurmeester (61. Huiberts), Van den Berg (79. Vellios), Namli (46. Fontana), Druijf (55. Thy). 

 

Scoreverloop: 

23. Druijf 1-0 

109. Okoro 1-1